- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 109350
- وزن: 0.30kg
- SKU: 38900
جایگاه زن در اسلام
نویسنده: بنت الهدی صدر
مترجم: مهدی سرحدی
ناشر: موسسه امام موسی صدر
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 227
اندازه کتاب: پالتویی - سال انتشار: 1393 - دوره چاپ: 1
کد کتاب: 109350
مروری بر کتاب
مقاله
زن در هیچ یک از فرهنگ ها و تمدن های گذشته ، جایگاه انسانی خود را پیدا نکرد و همواره به دلیل جاذبه های جنسی به او جایگاه می دادند. اسلام زن را انسانی همانند مرد و هر دو را مکمل یکدیگر می داند و در این میان ، زنان در دو زمینه ترویج اندیشه اسلامی و اجرای عملی آن سهم به سزایی داشته اند. در اسلام ، انسانیت ارزش دارد و معیار کرامت ، تقواست : «إِنَّ أَکْرَمَکُمْ عِنْدَ اللّهِ أَتْقاکُمْ.» (حجرات: 13) که هر چه بیشتر باشد ، انسانیت برتر و کامل تر است.
اسلام زن را در حقوق مساوی مرد ، ولی غیر مشابه هم قرار داده است (نکته ای که برخی از درک آن عاجزند و تساوی حقوق را با تشابه حقوق لازم و ملزوم می دانند) و بر اساس نیازهای روحی و جسمی به آنها حقوق داده و از آنها تکلیف خواسته است. حضور زن در جامعه به ویژه در عرصه های اقتصادی ، در جوامع سنتی کمتر از جوامع مدرن نیست. از این رو با توجه به تغییر شرایط اجتماعی ، نمی توان خواستار تعطیلی احکام اسلامی مربوط به زنان شد. اسلام هیچ گونه قید و بندی برای زن قرار نداده است ، مگر ذات خلقت و طبیعت او. اسلام مردی را شایسته می داند که همسر خود را در دیدگاه ها ، اندیشه ها و هدف های خود شریک و همراه سازد. اسلام منعی در اشتغال زن در خارج از خانه به شرط رعایت پوشش نمی بیند ، اراده زن در همه حال نقش اول را در شکل دهی و پایداری نهاد خانواده دارد.
از نظر اسلام ، زن در تمامی مراحل زندگی حق کامل در تصرف اموال خود را دارد ؛ هیچ تعهد مالی بر عهده اش نیست و مرد موظف به تأمین هزینه زندگی و محافظت از خانواده است. به همین علت است که زن سهم کمتری از ارث می برد. در حالی که در غرب ، مرد حق تصرف در اموال همسرش را دارد مگر آنکه همسر پرداخت بخشی از هزینه های زندگی را بپذیرد.