دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

جانوران ترکیبی در هنر ایران باستان

جانوران ترکیبی در هنر ایران باستان

نویسنده: ابوالقاسم دادور - مهتاب مبینی
ناشر: دانشگاه الزهرا
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 364
اندازه کتاب: وزیری - سال انتشار: 1388 - دوره چاپ: 1 

 

مروری بر کتاب 

مصور - رنگی

از مهم ترین عواملی که باعث پیشرفت و تحول ملت ها می شود، شناخت ریشه های فرهنگی و اساطیری در آثار هنری تمدن ها است.

موجودات ماوراء طبیعی همواره در طول تاریخ تمدن بشر، به عنوان نیرویی فرا زمینی و قدرتی برتر از انسان به اشکال مختلف در آثار هنری تمدن های باستان پدیدار شده اند. تمدن ایران باستان با توجه به قدمت و غنای تاریخی آن، آثار هنری فراوانی با نقش مایه جانوران ترکیبی، برخوردار است.

این کتاب سعی در شناخت انواع جانوران ترکیبی از نظر ترکیب، معنا، کاربرد و ارتباط آن با اساطیر و مذهب مردمان باستان دارد. این کتاب شامل هفت فصل می باشد: فصل اول به معرفی نظری اسطوره، نماد و مذهب در فرهنگ ایران باستان پرداخته و در فصل دوم، انواع جانوران ترکیبی بر اساس طبقه بندی ترکیبی آنها معرفی می گردند.

از فصل سوم تا فصل هفتم نیز نقوش جانوران ترکیبی بر روری آثار هنری تمدن های قبل از اسلام ایران مورد بررسی قرار می گیرد. در نتیجه‌گیری نیز بررسی‌آثار هنری دوره‌های مختلف ایران باستان وارتباط آن با اساطیر،مذهب وفرهنگ ایران ارائه می‌گردد.

...احتمالا کهن‌ترین موجودات ترکیبی فلات ایران را باید در تمدن هلیل رود پی‌گرفت. کژدم – مرد بالدار از شناخته شده‌ترین نمادهای هنر جیرفتی است که بر بدنه ظرف‌های سنگ صابونی نقش شده یا به تنهایی برای ساخت تخته‌های بازی به کار رفته است . با توجه به مراودات میان جیرفت باسومر می‌توان ارتباط نزدیکی میان کژدم – مرد جیرفتی با گیرتاب‌لیلو در اساطیر سومری و نگهبانان دروازه سرزمین تاریکی در اسطوره گیلگمش برقرار کرد....


فهرست 

• اسطوره، نماد، مذهبی
• طبقه بندی جانوران ترکیبی در هنر ایران باستان
• نقوش جانوران ترکیبی بر روی آثار هنری عیلام
• نقوش جانوران ترکیبی بر روی آثار هنری لرستان
• نقوش جانوران ترکیبی بر روی آثار هنری پارت و ساسانی
• و...

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات