- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 32183 - 108/4
- وزن: 0.50kg
- UPC: 85
جامعه شناسی هیپیسم
نویسنده: فرامرز برزگر
ناشر: آرمان
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 287
اندازه کتاب: رقعی جلد سلفون - سال انتشار: 1351 - دوره چاپ: 1
کمیاب - کیفیت : عالی
مروری بر کتاب
خردهفرهنگ «هیپی» یکی از جنبشهای اجتماعی جوانان بود که در دهه ۱۹۶۰ (میلادی) در ایالات متحده آمریکا آغاز شد و به نقاط دیگر دنیا گسترش یافت.
این گروه که در آغاز در محله هِـیت-اَشبری سان فرانسیسکو آمریکا ساکن بودند در سال ۱۹۶۶-۱۹۶۷ توجه جهانیان را جلب کردند. علاقه هیپیها به موسیقی سایکدلیک با دیگر ارزشهای این خردهفرهنگ بهویژه با حاشیهگرایی و مصرف مواد مخدر تناسب داشت. تجربه انواع روانگردانها، داشتن موی بلند، جمعهای قبیله مانند، شعار برای صلح، ستایش از دنیای عشق و آزادی، پرورش گل، موسیقی سبک اسید و راک و... از جمله فعالیتهای این گروه بود که مورد توجه رسانهها قرار گرفت.
سبک لباس و رفتار و ارزشهای هیپیها تأثیر زیادی بر فرهنگ جهان از طریق موسیقی، تلویزیون، فیلم، ادبیات و هنر گذاشت. از دهه ۱۹۶۰ به اینسو نمودهایی گوناگونی از فرهنگ هیپیها در فرهنگ عمومی برخی جوامع پذیرفته شدهاست. برای نمونه پذیرش گونهگونی فرهنگی و مذهبی که هیپیمآبه آن معتقدند در جوامع بسیاری پذیرفته شد. گرایش به فلسفه خاور دور و مفاهیم روحانی نیز که مورد اقبال هیپیهاست مخاطبان زیادی در جامعه به طور کل یافته است. برگزاری جشنوارههای موسیقی و آزادیهای جنسی، و استفاده از غذای سالم و بدون کود شیمیایی از دیگر جنبههای هیپیگری است که در جوامع غربی محبوبیت یافتهاست.
بنیادهای هیپیگری در تاریخ به دوران مزدک، اصلاحگر ایرانی میرسد. مزدکباوران مردم را به زندگی گروهی، سکس آزاد، تقسیم منابع میان مردم، و گیاهخواری ترغیب میکردند که همگی کمابیش همانند اصول جنبش هیپیگری است