- موجودی: موجود
- مدل: 171799 - 96/2
- وزن: 0.30kg
جامعه شناسی های نوین
نویسنده: فیلیپ کرکوف
مترجم : علیرضا خدامی
ناشر: کتاب آمه
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 160
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1392 - دوره چاپ: 1
مروری بر کتاب
بین امر جمعی و امر فردی
کتاب حاضر، باهدف طرح برنامة سازه باور که واقعیت های اجتماعی را ساخت هایی اجتماعی و روزمره و حاصل فعالیت های کنش گران فردی و جمعی می داند، نوشته شده است. دیدگاه های سازه باور تقدم را به تاریخی بودن واقعیت های اجتماعی می دهد که هم عینیت یافته و هم درونی شده اند.
«کهکشان سازه باور» ارائه شده در این کتاب بر آن است که آسیب تقابل های دوتایی مثل سوبژکیتویسم/ابژکتیویسم، مادی/ ایده ای، فرد/جمع، میکرو/ ماکرو و ... بیان کند و خواننده را از آنها پرهیز دهد. این کتاب در واقع رساله ای آموزشی و علمی که برای دانشجویان و افراد خبره جامعه شناسی نگاشته شده است.
نویسنده به این موضوع میپردازد که چگونه جامعهشناسیهای مدرن از دیدگاههای جبرگرایانه ساختارهای اجتماعی فراتر رفتهاند تا بر نقش عاملیت فردی تأکید کنند. کنش یا توانایی افراد برای تأمل و تأثیرگذاری بر شرایط اجتماعی خود یکی دیگر از موضوعات کلیدی است. نویسنده استدلال میکند که جامعهشناسیهای مدرن به طور فزایندهای بر جنبههای عملی زندگی اجتماعی تمرکز کردهاند و بر اهمیت شیوههای ارادهگرایانه در شکل دادن به واقعیتهای اجتماعی تأکید میکنند.
کتاب همچنین به تأثیر جهانیشدن بر هویتهای اجتماعی میپردازد و بررسی میکند که چگونه پیوندهای جهانی مفاهیم سنتی هویت و تعلق به یک قوم را دگرگون کرده است و به شکلهای نوینی از هویت اجتماعی را منجر شده است. قابل ذکر است که این کتاب طیف گستردهای از چارچوبهای نظری، از جمله سازهانگاری، نظریه انتقادی و پساساختارگرایی را پوشش میدهد.
نویسنده توضیح میدهد که چگونه از این چارچوبها برای تحلیل پدیدههای اجتماعی مختلف، از روابط قدرت گرفته تا شیوههای فرهنگی استفاده شده است. او همچنین نقاط قوت و محدودیتهای هر رویکرد را مورد بحث قرار میدهد و دیدگاهی متعادل و به دور از قضاوت شخصی از آنها بیان میکند. به لحاظ ساختاری، کتاب با مروری بر تحولات تاریخی نظریات جامعهشناختی آغاز میشود.
پس از این نویسنده به سراغ رویکردهای ساختارگرا در جامعهشناسی رفته است. فصل بعدی کتاب متمرکز بر نظریۀ انتقادی و قدرت است. بحث بعدی کتاب ساختارشکنی و پساساختارگرایی در جامعهشناسی میباشد و در نهایت فصل پایانی متمرکز بر نظریات انعکاسی در جامعهشناسی است.