- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 113534 - 10/2
- وزن: 0.30kg
جامعه شناسی معلولیت
نویسنده: خدیجه جبلی
ناشر: علمی
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 258
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1391 - دوره چاپ: 1
مروری بر کتاب
تبیین جامعه شناختی تبعیض علیه معلولین
موضوع کتاب حاضر، بررسی تبعیض علیه معلولین از منظر علم جامعهشناسی است. این اثر، با هدف کشف چگونگی تولید و بازتولید تبعیض علیه معلولین در جامعه و تشخیص تبعات و پیامدهای آن تدوین شده است. در این نوشتار تلاش شده تا با ارائة «تئوری ساخت اجتماعی ناتوانی» ثابت گردد که ناتوانی، ساختی اجتماعی دارد و توسط جامعه تولید و بازتولید میشود.
در این راستا با مطالعة آموزش و پرورش دانشآموزان کمبینا ثابت میشود که در آموزش و پرورش کودکان مذکور، اشکالی از تبعیض قابل مشاهده است که توسّط تمامی دانشآموزان و عوامل آموزشی و پرورشی مطالعه، درک و تأیید شده است. در بخش دیگری از کتاب و در ادامة بحث مشخص میشود که تبعیض شناسایی شده از اشکال تبعیض نهادی و ساختاری است که با مکانیسم محرومسازی و نابرابری فرصتها در تمامی بخشها و سطوح مختلف آموزش و پرورش این دانشآموزان عمل کرده و پیامد مخرّب و مسئلهزای ناتوانسازی دانشآموزان کمبینا در فرایند تحصیل و آموزش و پرورش را به دنبال دارد.
آیا تا بحال با فردی که دچار معلولیت مشهود جسمی است مواجه شدید؟ مثلا به عنوان یک شهروند، ارباب رجوع، مشتری ، صاحب خدمتی که به او مراجعه میکنید ، همکلاسی ، همکار، فامیل و یا حتی خواستگار...
تا چه حدی طرز رفتار و گفتار ولحن و رابطه شما با چنین شخصی تحت تاثیر معلولیت وی است؟
در چنین فردی اولین چیزی که میبینید چیست؟
و اصلا غیر از نقص وی چیز دیگری را متوجه میشوید؟
آیا با طرز دیدگاه و برخورد حاکم در جامعه با چنین افرادی موافقید؟
البته نگرش ودیدگاه جامعه ما نسبت به ناتوانان در سال های اخیر خیلی بهتر شده است وخانواده ها نسبت به درمان وآموزش کودکان ناتوان خود اهمیت بیشتری میدهند . هرچند که خیلی از خانواده ها به دلیل فقر مادی یا نبود امکانات درمانی یا آموزشی فرزندان خودرا در آسایشگاه های بهزیستی گذاشته وبعضا دیگر سراغی از آنها نمی گیرند .
ولی با این حال میتوان گفت که دیدگاه عامه در مورد پدیده معلولیت تغییر بسزایی کرده وجامعه بیشتر ازقبل پذیرای این افراد است . البته هنوز نیاز به کارفرهنگی دراین زمینه هست . امروزه درمیان ناتوانان هنرمند، ورزشکار، استاد و.....بسیارند این مسئله ازهمه چیز مهمتر است که به ظرفیت ها واستعداد ها و توانایی های این عزیزان باید توجه بشود .
زمانی گفته می شد مشکل معلولیت مشکل فرد است و فرد باید خود را با جامعه تطبیق دهد. اما اکنون نگاه جهانی این است که معلولیت مشکل جامعه است و باید شرایطی فراهم شود تا همه افراد جامعه حق شهروندی داشته باشند و این مسئله با فراهم کردن فرصت های برابر برای این افرادتحقق می یابد.