- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 192909 - 83/5
- وزن: 0.30kg
جامعه شناسی قشربندی و نابرابری های اجتماعی
نویسنده: ملوین ماروین تامین
مترجم : عبدالحسین نیک گهر
ناشر: توتیا
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 200
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1373 - دوره چاپ: 1
کمیاب - کیفیت : درحد نو ؛ ابتدای کتاب نوشته و مهر دارد
مروری بر کتاب
نظری و کاربردی
نابرابریها در همه انواع جامعه انسانی وجود دارد.حتی در ساده ترین فرهنگها ،که اختلاف در ثروت و دارایی عملا موجود نیست،نابرابری میان افراد،مرد و زن،پیر و جوان وجود دارد.جامعه شناسان برای توصیف نابرابری ها ،از وجود قشر بندی اجتماعی سخن می گویند.قشربندی را می توان به عنوان نابرابریهای ساختارمند میان گروه بندی های مختلف مردم تعریف کرد.می توان قشر بندی را مانند لایه بندی زمین شناسی پوسته زمین تصور کرد.جوامع را می توان متشکل از قشر هایی به صورت سلسله مراتبی در نظر گرفت که قشرهای ممتازتر در بالا و قشرهای کمتر ممتاز نزدیک به پایین قرار گرفته اند.
منظور از قشربندی اجتماعی، توزیع افراد هر گروه اجتماعی یا جامعه بر روی یک «مقیاس موقعیت» است. مراتب این موقعیتها بر این چهار معیار مبتنی است. قدرت، مالکیت، ارزیابی اجتماعی، و پاداش روانی. هر جامعه از قشرهای متفاوتی ساخته شده است که با نظمی رتبهبندی شده، بر پایة سهمیهای اختصاصی از قدرت، مالکیت، ارزیابی اجتماعی و پاداش روانی برای هر قشر آرایش یافته است.
متفکران اجتماعی از همان آغاز به مسائل نابرابریهای اقتصادی و سیاسی و اجتماعی توجه داشتهاند و نظریههایشان سرشت طبیعی و پایدار و اجتنابناپذیر نابرابریها را خاطرنشان نموده و نقش آنها را در زندگی اجتماعی مطرح کرده است. امروز نیز بررسی این نابرابریها موضوع اصلی مطالعات مربوط به قشربندی اجتماعی است، از این رو نگارنده در کتاب حاضر به بررسی جامعهشناسی قشربندی و نابرابریهای اجتماعی نظری و کاربردی پرداخته است.