دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

جامعه شناسی خودکامگی ، تحلیل جامعه شناختی ضحاک ماردوش

جامعه شناسی خودکامگی
-20 %

جامعه شناسی خودکامگی

نویسنده: علی رضاقلی
ناشر: نشر نی
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 244
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1392 ~ 1376 - دوره چاپ: 20 ~ 4

 

مروری بر کتاب

تحلیل جامعه شناختی ضحاک ماردوش

نظام سیاسی ایران از میان انواع نظام های شناخته شده ، نظام خودکامگی بوده است، یعنی نظامی که به ظاهر یک نفر ، بدون ضابطه وقانون،خواسته های خود را تحمیل می کند...

در نظام خودکامگی ترس جانمایه ی رابطه بین پادشاه ومردم است. فردوسی در داستان ((ضحاک ماردوش)) دو مار را که مغز انسان ها خوراکشان است نماد این خودکامگی قرار می دهدوآرزوی استقرارنظامی استواروشاهی دادگستر ومردمانی دل آگاه وعدالت پرور را در سر می پرورد. اما چه می شود که ریشه ها ی خود کامگی همچنان در اعماق تاریخ ما می پا ید ومی ماند.

جامعه شناسی خودکامگی از خلال هزار توهای تاریخ دیرسال ایران وایرانیان ، به جست و جوی علل وعوارض دیرپایی وماندگاری خودکامگی در نظام سیاسی و فکری می پردازد وبا جست وجودر اخبار واحوال تاریخی وبا توجه به نظریه ها ی نوین جامعه شناسی سعی در یافتن وتبیین وتعریف آبشخور خودکامگی دارد.

علی رضا قلی دو کتاب دارد با عنوان های  جامعه شناسی نخبه کشی  و  جامعه شناسی خودکامگی . هر دو این کتاب ها به ریشه های اجتماعی استبداد و خودکامگی در جامعه ایران می پردازند. کتاب  جامعه شناسی نخبه کشی  با بررسی نحوه تعامل جامعه استبداد زده ایران با سه شخصیت اصلاح گر که فرصت حضور در طبقات بالای قدرت را پیدا کردند، قائم مقام فراهانی، امیرکبیر و دکتر محمد مصدق، به گشایش بحث می پردازد و خودکامگی تاریخی موجود در ساخت قدرت ایران را در مولفه های عمیق اجتماعی جستجو می کند.

کتاب  جامعه شناسی خودکامگی  در ادامه بحث گشوده شده در کتاب قبلی، سعی در یافتن ریشه های اجتماعی خودکامگی در جامعه ایران، همراه با تحلیل اشاره های شاهنامه فردوسی به این مقوله دارد.

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات