- موجودی: موجود
- مدل: 189965 - 95/4
- وزن: 0.50kg
جامعه شناسی تعلیم و تربیت
نویسنده: پ. ماسگریو
مترجم: ناهید فخرائی
ناشر: بنگاه ترجمه و نشر کتاب
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 298
اندازه کتاب: رقعی سلفون - سال انتشار: 1357 - دوره چاپ: 1
کمیاب - کیفیت : درحد نو
مروری بر کتاب
جامعهشناسی تعلیم و تربیت دانشی است که جنبههای گوناگون تعلیم و تربیت جامعه را مطالعه و بررسی میکند و پدیدههای مختلف اجتماعی مؤثر در تعلیم و تربیت را تفسیر میکند. به عبارت دیگر جامعهشناسی تعلیم و تربیت علمی است که رابطه حیات اجتماعی را با تعلیم و تربیت بررسی میکند. موضوعاتی که در جامعهشناسی تعلیم و تربیت مورد بررسی قرار میگیرد شامل موضوعاتی است مانند جامعه، فرهنگ، تعلیم و تربیت، معلم، تحولات اقتصادی، تحولات اجتماعی و موضوعاتی که در این مقوله جای میگیرد. بنابراین دیدگاهها و نظریات گوناگون در جامعهشناسی تعلیم و تربیت مطرح میشود.
جامعهشناسی یکی از رشتههای علوم اجتماعی است که زندگی اجتماعی را در جوامع تحول یافته با روشهای علمی مورد بررسی و مطالعه قرار میدهد. دامنه جامعهشناسی وسیع و گسترده است و به بررسی و مطالعه جوامع به شکلهای مختلف میپردازد. در مطالعه فرایندهای اجتماعی افراد به شکل فردی و هم به عنوان عضو گروهها و نهادها و اصناف اجتماعی مورد بررسی قرار میگیرند. جامعهشناسی به شاخههای متعدد تقسیم میشود. آنچه که در این کتاب مورد بررسی قرار میگیرد جامعهشناسی تعلیم و تربیت است.
جامعهشناسی تعلیم و تربیت دانشی است که به توصیف روابط اجتماعی به طریق علمی میپردازد. فراگیری علم جامعهشناسی تعلیم و تربیت برای افرادی که به نوعی با تعلیم و تربیت سروکار دارند (مانند معلمان، مربیان، مدیران آموزشی، اساتید و محققان تربیتی) در درک و شناخت دقیق فرایند تعلیم و تربیت سودمند است.
مولف در این کتاب روابط آموزش و پرورش را با جامعه و علم جامعه شناسی بتفصیل بیان کرده و مباحث آن را به سه بخش تقسیم نموده است:
بخش اول: کودکان در خانواده ها چگونه بتدریج اعضای مفید یا مضر برای جامعه بار می آیند.
بخش دوم: موقعیت معلمان مدارس در تربیت دانش آموزان
بخش سوم: شرح و تفسیر رابطه دستگاه آموزشی با سایر سازمانهای اجتماعی