- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 200746 - 42/1
- وزن: 0.50kg
جامعه شناسی ارتباطات : رسانه ها در جهان امروز
نویسنده: باقر ساروخانی
ناشر: اطلاعات
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 372
اندازه کتاب: وزیری - سال انتشار: 1391 - دوره چاپ: 1
کیفیت : نو ؛ لبه جلد و 2 صفحه اول کتاب لک مختصری دارد
مروری بر کتاب
جهان امروز،بي هيچ شبهه،جهان ارتباطات است، تحول تاريخي جوامع دراين جهت نه پيوسته،که گسسته وجهشي است. منظورآن است که جهان ارتباطات درامتداد دوره هاي پيشين تاريخ حيات بشري تکوين نيافت، بلکه خود دنيايي خاص،متمايزوجهش يافته است. کتاب مذکوردراين باب بحث مي کند.
اثر پیش رو که مجلد دوم از دانشنامه ارتباطات است و با عنوان "جامعه شناسی نوین ارتباطات" شناخته میشود، کتابی است به قلم دکتر "باقر ساروخانی"، که رسانه ها در جهان امروز را مورد بررسی قرار میدهد.
کتاب از سه بخش اصلی تشکیل شده که دکتر "باقر ساروخانی" در هر کدام، یکی از اصلیترین جنبههای نوین ارتباطات را زیر ذره بین میبرد. بخش نخست به رسانههای جدید همچون رادیو و تلویزیون میپردازد و چشماندازهای نوی ایجاد شده توسط این رسانهها، دورههای تاریخی آنها، ویژگی، حوزه و طراحیهای مربوطه به آنها را برمیشمرد. در این بخش، فصلی به بازاندیشی در ارتباطات دیداری اختصاص دارد و فرهنگ چاپی، عکاسی، تخیل سینمایی، کودک در برابر وسایل ارتباط جمعی، ماهوارهها و تبعات و پیامدهای منفیشان، در فصول دیگر این بخش از کتاب "جامعه شناسی نوین ارتباطات" بررسی میشود.
بخش دوم از این اثر، اینترنت را به عنوان نقطهی اوج دهکدهی جهانی مورد توجه قرار میدهد و ویژگیهای اساسی اینترنت، جایگاه آن به عنوان یک رسانهی نوین در مردمسالاری، تحولات اجتماعی ناشی از ظهور جامعهی اطلاعات، انقلاب آموزشی، گسترهی همگانی، وبلاگها، جامعه نظارتی و حریم خصوصی در اینترنت را به خوانندگان معرفی میکند.
در بخش سوم که ضرورت و غایت در ارتباطات نام دارد، ضرورت هستیشناختی اعتماد رسانهای، تعریف نظری و عملیاتی و گونهشناسی اعتماد اجتماعی، تکنیک و شیوههای پاسداری از اعتماد رسانهای آورده شده است. در انتهای هر فصل از کتاب "جامعه شناسی نوین ارتباطات" به قلم دکتر "باقر ساروخانی"، خلاصهای از مطالب گفته شده بیان میشود و سوالاتی نیز مطرح میشود که به خوانندگان در درک بهتر کانسپتهای ارائه شده در کتاب یاری میرساند.