- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 161400 - 108/5
- وزن: 0.20kg
جامعه ایران در دوران رضاشاه پهلوی
نویسنده: احسان طبری
مصحح : عزیزالله علیزاده
ناشر: فردوس
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 200
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1395 - دوره چاپ: 21
مروری بر کتاب
تحلیل عمومی از جامعه ایران در دوران رضا شاه
استقرار حکومت رضا شاه سر فصل دوران خاصی در تاریخ ایران است. اغلب تحولات و تغییرات اقتصادی و اجتماعی معاصر ایران، با روی کارآمدن رضا شاه مقارن است. سال های 1320 ـ 1304 ش / 1941 ـ 1925 م دوران پی ریزی یک نظام جدید بود. در این دوران تحولاتی در جامعه روی داد که می توان از آن به نوعی مدرنیزاسیون تعبیر کرد. حکومت مرکزی به وسیله ی سه ابزار مناسب و نگهدارنده اش یعنی ارتش نوین،بوروکراسی دولتی و پشتیبانی دربار توانست جامعه را کنترل کند و برنامه ی تغییرات اجتماعی و اقتصادی را دنبال نماید.
رضا شاه و کارگزاران دولت مدرن او،مهمترین عوامل عقب ماندگی جامعه ی ایران را،حاکمیت سنت بر زندگی و افکار مردم می دانستند و به همین دلیل تلاش کردند تا با انجام برخی تغییرات معیارهای غربی تبدیل نمایند. در راستای رسیدن به این هدف در این مقطع تاریخی یک سلسله اقدامات در حوزه های اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی از سوی حکومت صورت گرفت که در بروز تغییرات بنیادی در ساختار اجتماعی کشور تا حدود زیادی مؤثر واقع شد.
این پژوهش برآن است تا با تکیه بر منابع و شواهد موجود تا حد امکان به ارزیابی و تحلیل این برنامه ها بپردازد و ضمن بیان حجم تغییرات اجتماعی روی داده در این دوره،به بررسی تأثیرات و پی آمدهای آن بر ساختار اجتماعی ـ فرهنگی کشور بپردازد.علاوه بر این، ارزیابی ضرورت های تاریخی و لزوم اجرای برنامه های تغییر و نوسازی، اهداف و مقصد برنامه ریزان از اجرای این برنامه ها،موارد دیگری است که این پژوهش به آن پرداخته است.