- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 182576 - 112/7
- وزن: 0.20kg
تیتو ، مارشال خائنین
نویسنده: رنود دژووئل
مترجم: حسین نوروزی
ناشر: سینا
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 145
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1332 - دوره چاپ: 1
کمیاب - کیفیت : درحد نو ؛ لبه عطف کتاب زدگی دارد
مروری بر کتاب
شرح حال مارشال تیتو
یوسیپ بروز تیتو رئیس جمهور یوگسلاوی و رهبر اتحادیه کمونیستهای یوگسلاوی بود. او دولتی که خود پس از جنگ جهانی دوم تأسیس کرد را «کمونیست» مینامید، اما از شوروی مستقل بود. او سپس از رهبران «جنبش غیر متعهدها» گشت. او که از کُرواتها بود در سالهای جنگ جهانی دوم رهبری نبردهای پارتیزانی با نیروهای آلمانی را برعهده داشت. اندکی پس از مرگ وی، یوگسلاوی دچار فروپاشی سیاسی شد
تیتو به عنوان دبیر کل اتحادیۀ کمونیستهای یوگسلاوی، سپس به عنوان نخستوزیر و سپستر به عنوان رئیسجمهور، از سال ۱۹۳۹ تا ۱۹۸۰نقش سیاسی مهمی در یوگسلاوی داشت.او پس از اتمام جنگ جهانی دوم و در دوران نخستوزیریاش، با دیکتاتوری استالین مخالفت کرد و حاضر نشد یوگسلاوی مثل سایر کشورهای اروپای شرقی، زیر یوغ شوروی قرار گیرد. او بر “کمونیسم ملی” تاکید داشت و مخالف دیکته شدن راه رسیدن به کمونیسم، از سوی استالین و کرملین به ملت یوگسلاوی بود.تیتو شوروی را یک کشور امپریالیستی میدانست و معقتد بود باید با این کشور مقابله شود. او سوسیالیسم شوروی را از حیث ستم بر کارگران، کمتر از سرمایهداری نمیدانست و مدافع حرکت تدریجی به سمت “سوسیالیسم بازار” بود.
در واقع تیتوئیسم دلالت دارد بر سیاست داخلی و خارجی مارشال تیتو در یک بازۀ زمانی تقریبا چهل ساله. استقلال از شوروی یا هر قطب کمونیستی دیگری، مبنای این سیاست بود ولی در کنار این مورد، باید به کنترل نقش حزب کمونیست و پلیس سیاسی، آزادی سفر و توسعۀ توریسم، بهرهبرداریهای کوچک و فردی در زمینۀ کشاورزی، فعالیت شوراهای کارگری، خودگردانی مؤسسات اقتصادی، مبارزه با گرایشهای تجزیهطلبانه، برقراری روابط نزدیک با کشورهای در حال توسعه و حضور پررنگ در جنبش عدم تعهد، به عنوان ویژگیهای تیتوئیسم اشاره کرد.