- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 138788 - 70/3
- وزن: 0.50kg
تکنوکراسی و سیاستگذاری اقتصادی در ایران
نویسنده: علی اصغر سعیدی
ناشر: لوح فکر
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 312
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1398 - دوره چاپ: 15
مروری بر کتاب
واقعه دیگری که از نزدیک شاهد آن بودم این بود که روزی خیامی به وزارت اقتصاد آمد و به عالیخانی و من گفت که تصمیم دارد 95 درصد دارائی خود را وقف تأسیس مدارس صنعتی در سرتاسر ایران کند و در هر شهری یک مدرسه صنعتی بسازد و تمام هزینه سرمایه ای و جاری این مدارس را خود تأمین کند. من از او پرسیدم که عدد 95 درصد چه معنی دارد؟ گفت آن پنج درصد ارثیه زن و فرزندان و وراث دیگر است. آنجا من فهمیدم که صنعت گران نه تنها به توسعه صنعت خود علاقه مند هستند بلکه به هر چیز که صنعت را توسعه دهد و رفاه ایجاد کند علاقه مندند.
نویسنده با اشاره به این امر که تکنوکراسی یا آن طور که در فارسی گفته می شود، فن سالاری، مساله ای است که چندان در علوم سیاسی و نوشتارهای فارسی مربوط به حکومت و دولت مطرح نشده است، مشخص می کند که در دوره ی تاریخی کوتاهی که به عصر پهلوی برمی گردد، این مقوله در اوج خود بوده و بر توسعه صنعتی کشور تسلط داشته است.
"علی اصغر سعیدی" از درگاه زندگی حرفه ای و صنعت گری "رضا نیازمند"، به بررسی زوایای مختلف و علل سلطه ی آن در این دوره می پردازد و "رضا نیازمند" با مرور مهم ترین رویدادهای صنعتی و اقتصادی این دوره، اشاره می کند که چطور "تکنوکراسی و سیاستگذاری اقتصادی در ایران" سبب پدیدار شدن صنایع ماشین سازی، الکترونیک، نساجی و صنایع مادر شد.
علی اصغر سعیدی استادیار و مدیر گروه برنامهریزی و رفاه اجتماعی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران است. وی مدرک کارشناسی را در رشته علوم اجتماعی از دانشگاه تهران (1368)، کارشناسی ارشد را در رشته جامعه شناسی از دانشگاه تهران (1371) و دکتری را در رشته جامعه شناسی از دانشگاه لندن انگلستان (1378) اخذ نموده است.
عنوان رساله وی در دوره کارشناسی «بررسی موقعیت اجتماعی دانشجویان موسسه زبان سیمین»، در دوره کارشناسی ارشد «عوامل اجتماعی و اقتصادی پرداخت سوبسیدهای مواد غذایی در ایران» و در دوره دکتری « موانع جامعه شناختی توسعه اقتصاد» است.موارد تدریس وی «اقتصاد ایران»، «جامعه شناسی اقتصادی»، «جامعه شناسی اوقات فراغت»، و «سیاست بهداشت و آموزش» (در مقطع کارشناسی) و «دولت و رفاه اجتماعی»، «نظامهای تطبیقی رفاه اجتماعی»، «اقتصاد جمعیت»، «جامعه شناسی اقتصادی» و «طرح تحقیق» (در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری) می باشد.