- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 144834 - 38/6
- وزن: 0.60kg
توضیح المسائل آیت الله العظمی گلپایگانی
نویسنده: آیت الله العظمی گلپایگانی
ناشر: اسلامیه
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 474
اندازه کتاب: وزیری - سال انتشار: 1345 - دوره چاپ: 4
کمیاب - کیفیت : در حد نو
مروری بر کتاب
مسلمانان باید به اصول دین یقین داشته باشند ؛ ولی در احکام غیر ضروری دین،باید مجتهد باشند که بتوانند احکام را از روی دلیل به دست آورد،یا از مجتهد تقلید کند،یعنی به دستور او رفتار نماید،یا از راه احتیاط، طوری به وظیفه خود عمل نماید که یقین کند تکلیف خود را انجام داده است...
در این رساله عملیه آخرین فتاوا و استفتائات به عمل آمده از آیت الله العظمی سیدمحمدرضا موسوی گلپایگانی(قدسسره) درج شده است. این مسایل شرعی در قالب ۲۹۱۷ مسئله شامل تمامی فروع فقهی مربوط به عبادات و معاملات اعم از عقود و ایقاعات میباشد که به صورت غیر استدلالی و جهت استفاده مقلدین این مرجع جلیل القدر تدوین شده است. در این رساله ایشان علاوه بر مسایل فقهی به تکالیف اجتماعی مسلمانان نیز اشاراتی نموده و جنبههای اخلاقی و اجتماعی احکام را مد نظر قرار داده است.
در ابتدای رساله احکام اجتهاد و تقلید بیان شده و سپس طهارت و نجاست به صورت مفصل تبیین گردیده است. در همین راستا احکام انواع آبها، احکام تخلی و انواع نجاسات و مطهّرات بیان شده و احکام وضو، شرایط صحت آن، احکام غسلهای سهگانه و تیمم و احکام اموات اعم از کفن، دفن، غسل و نماز میت شرح داده شده است. در ادامه احکام نماز مانند: مقدمات نماز، واجبات نماز، مبطلات نماز و شکیات نماز بیان شده و انواع نمازهای واجب و مستحب و کیفیت انجام آنها ذکر گردیده است.در بخشهای بعدی این رساله شریفه احکام روزه مانند مفطرات و کفاره روزههای قضا اعم از روزههای قضای عمدی و غیر عمدی (دارای عذر شرعی) بیان میشود و احکام زکات و خمس وشروط وجوب آنها و کیفیت مصرف اموال زکات و خمس و تشخیص مستحقین آنها تبیین میگردد.
پس از بیان احکام حج که آخرین بحث از احکام عبادات است، احکام مربوط به معاملات بیان گردیده و مسائل شرعی مربوط به انواع معاملات، عقود و ایقاعات درج شده است. در همین زمینه نویسنده (مرجع تقلید معظم) به بیان احکام خرید و فروش، اجاره، جعاله، شفعه، رهن، قرض، صلح، مزارعه، مساقات، مضاربه، حواله، نکاح، دیه، طلاق، خوردن و آشامیدن، ارث، صید، ذبح، عاریت، کفالت، حدود، ودیعه وسایر عقود و ایقاعات مطرح در فقه امامیه را تبیین نموده است. در پایان مباحث مربوط به امر به معروف و نهی از منکر و برخی دیگر از مسایل اجتماعی اسلام بیان شده است.