- موجودی: موجود
- مدل: 197325 - 56/5
- وزن: 0.70kg
توسعه یعنی آزادی
نویسنده: ویلیام کاوپر آمارتیاسن
مترجم: محمدسعيد نوری نائينی
ناشر: نشر نی
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 542
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1394 ~ 1383 - دوره چاپ: 6 ~ 1
مروری بر کتاب
در جهانی که ما در آن به سر میبریم ارتقای کیفیت زندگی و رفاه انسانها و نیل به رشد و توسعه اقتصادی از جمله و نمونههای عمده کشورهاست. در این راستا، هر یک از کشورها و بهویژه کشورهای جهان سوم به تدوین راهبرد و خطمشی ویژهای همت گماشتهاند. در این میان، موفقیت بیشتر از آنِ کشورهایی بوده است که در تدوین این راهبردها و تصمیمسازیهای مهم در باب این موضوع متکی به مشارکت مردم بودهاند و زمینه را برای نقشآفرینی اعضای جامعه بهعنوان افرادی مسئول و آگاه فراهم ساختهاند.
مسئلهای که در این میان بیش از هر چیز دیگر اذهان را به خود مشغول داشته است رابطه میان آزادی و توسعه و تأثیر و تأثرات متقابلی است که این دو پدیده بر یکدیگر برجا میگذارند، از یکسو، توسعه اقتصادی بهرهمندی بیشتر افراد جامعه از امکانات و تسهیلات رفاهی، آموزشی، بهداشتی و غیره را به ارمغان میآورد و موجب گسترش آگاهی در میان مردم میگردد و از سوی دیگر، آزادی از رهگذر ایجاد امکان مشارکت در فرآیند توسعه باعث بسط و گسترش عدالت اجتماعی و برخورداری برابر افراد از امکانات و فرصتها میگردد، رهبران و مسئولان را در برابر مردم پاسخگو میگرداند و مانع گسترش فساد اقتصادی در اجتماع میگردد. این تأثیرات و همبستگیهای متقابل ضرورت ژرفاندیشی درباره رابطه میان توسعه و آزادی را دوچندان میسازد.
آزادی هزار افسون در آستین دارد که آنان که بندگی را گردن نهادهاند، هرگز نخواهند دانست. توسعه، میعاد دستیابی به امکانات نهفته در آزادی است. ویلیام کاوپر آمارتیا سن، برنده جایزه نوبل در رشته اقتصاد در سال 1998، در این کتاب رهیافتی نوین را مطرح میسازد و به توسعه به مفهوم گسترش آزادیهای اساسی مینگرد. او هدف نهایی توسعه را نیل به آزادی میشمارد و آزادی را بهعنوان سنجهای برای کیفیت زندگی انسانها تلقی میکند. نویسنده بر آن است که از دیدگاهی جامعنگر فرایند توسعه را بررسی و نقش عوامل اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی را در آن کندوکاو کند.