- موجودی: موجود
- مدل: 192026 - 65/5
- وزن: 0.40kg
توسعه کشاورزی در جهان سوم
نویسنده: گروه نویسندگان
مترجم: گروه مترجمین
ناشر: شرکت سهامی انتشار
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 330
اندازه کتاب: وزیری - سال انتشار: 1370 - دوره چاپ: 1
مروری بر کتاب
مجموعه مقالات
توزیع غیر عادی جمعیت که توهم تراکم شدید و فزونی آن را بوجود می آورد، نتیجه مستقیم سازمان اقتصادی کشور است که هنوز بدوی و ابتدایی است که تنها بر اساس یک نوع بهره برداری اقتصادی کشاورزی، و آن هم در مساحت کوچک و محدود و با وسایل بسیار قدیمی است…
در مقاله ای که دکتر «او. ا. بیکر» وابسته به وزارت کشاورزی آمریکا در سال ۱۹۲۸ درباره چین نوشته است، اظهار می دارد که این کشور حدود ۳۵۰ میلیون هکتار زمین مساعد برای کشت دارد، اما از این مساحت فقط ۹۰ میلیون آن مورد استفاده قرار میگیرد.
در واقع تولید کشاورزی به علت کاربر بودن تقاضای خود را بوجود می آورد و درآمد اضافی افراد فقیر برای تأمین موادغذایی مصرف می گردد. استراتژی توسعه براساس کشاورزی و اشتغال نشان داده است که میتواند با استفاده از توانایی اضافه تولید موادغذایی درکشورهای توسعهیافته،آهنگ رشد را سریع نموده و فقر را کاهش دهد و کمکهای غذائی نیز می تواند در کوتاهمدت موثر باشد.
نکتۀ قابل توجه این است که باوجود فقر شدید در کشورهای در حال توسعه باز هم راه های زیادی وجود دارد که کمک غذایی بتواند برای کشورهای فقیر مفید واقع شود و آنها را به طرف سیستم بازار و توازن بودجه هدایت نماید.
"اگر قرار باشدکه افراد فقیر در کشورهای درحال توسعه به سمت یک زندگی سالم و بهتر سوق داده شوند،باید رشد بسیار سریعی در تولید موادغذایی و کشاورزی آنان بوجود آید،زیرا نیازآنان به موادغذایی به قدری زیاد است که بعید بنظر می رسد بتوان در درازمدت از طریق واردات از کشورهای توسعهیافته کمبودهای موادغذایی آنان را تامین کرد.
استراتژی توسعه فقر و غذا عمدتا دلیل مهم گرسنگی را فقدان قدرت خرید افراد فقیر تشخیص دادهاند،بنابراین از بینرفتن گرسنگی نیاز به افزایش درآمد افراد فقیر دارد و آنچه عموما موردتوجه قرار نگرفته همانا اثرات مستقیم و غیرمستقیم افزایش تولید مواد خوراکی و محصولات کشاورزی است که وسیله اصلی و شاید تنها وسیلهایست که درآمد افراد فقیر رابهطور گستردهای افزایش میدهد.