- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 173392 - 58/5
- وزن: 0.30kg
توتم و تابو
نویسنده: زیگموند فروید
مترجم: محمدعلی خنجی
ناشر: طهوری
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 234
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1351 - دوره چاپ: 2
کمیاب - کیفیت : درحد نو _ نو ؛ برخی سطور حدود 40 صفحه از متن کتاب با مداد خط کشی شده است
مروری بر کتاب
فروید در این کتاب پیدایش خدایان را از آغاز تا کنون و از دیدگاه علوم مختلف بررسی می کند و سپس با نگاهی روانکاوانه در تکمیل دیدگاه آنان می کوشد. به نظر فروید، انسان ابتدایی، در رمه آغازین زندگی می کرد. این رمه تشکیل می شد از نری مسلط که پدر بود و تعدادی از ماده ها را در انحصار خود داشت.
این پدر نیرومند، پسران خود را از ماده ها دور نگه می داشت. روزی این پسران متحد شده پدر مسلط را کشتند و سپس آن را خوردند. دلیل این آدم خواری به نظر فروید این بود که آنها اعتقاد داشتند با خوردن قربانی، نیرو و قدرت او را به دست می آورند. بعد از مدتی، آنها از عمل خویش پیشیمان شدند و برای جبران و کفاره عمل خویش دو ممنوعیت را ابداع کردند: یکی این که نمادی به صورت یک نوع حیوان را به جای پدر گذاشتند؛ این نماد همان «توتم» است.
این اثر به عنوان بزرگترین دستاورد ادیبانه فروید از آنِ کرانه های بی پروای حدس و گمان است. او در این کتاب که نخستین و مهمترین اثرش در زمینه مردم شناسی است، این فرضیه را بسط می دهد که: گام سرنوشت ساز از تاریخ ابتدایی به تاریخ تمدن را پسرانی بر می دارند که با عصیان علیه پدرِ منفور او را به هلاکت می رسانند. آنگاه نوعی نظام اجتماعی را پدید می آورند که بنیادی ترین عهد و پیمان آن خودداری از هلاکت رقیب و زمینه سازی برای استقرار اخلاق است.
به عقیده فروید ارکان اصلی وجه متعالی انسان (دین و اخلاق و حس اجتماعی)، در تکامل نوع انسان و از عقده پدر حاصل شدند: دین و قید و بندهای اخلاقی از فرآیند مهار عقده اودیپ و حس اجتماعی از لزوم برطرف کردن رقابتی که در آن زمان در نسل جوان به قوت خود باقی مانده بود.
فهرست
ترس از زنای با محارم
تابو و دوگانگی عواطف
اعتقاد به تأثیر ارواح، جادو و قدرت مطلق ذهنیات
بازگشت دوره کودکی توتمیسم