- موجودی: موجود
- مدل: 195208 - 96/3
- وزن: 0.30kg
تمرین فیلمنامه نویسی
نویسنده: پاسکال بونیتزر , ژان کلود کری یر
مترجم: نادر تکمیل همایون
ناشر: بنیاد سینمایی فارابی - روزنه کار
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 121
اندازه کتاب: وزیری - سال انتشار: 1372 - دوره چاپ: 1
کیفیت : نو ؛ لبه جلد کتاب زدگی مختصری دارد
مروری بر کتاب
کتاب حاضر، نوشتة دو نمایشنامهنویس حرفهای است که سالها در تدریس این حرفه تجربهدارند. حُسن کتاب در مکمّل بودن نگاه این دو فرد به مقولة فیلمنامهنویسی است. این کتاب نهتنها ادّعای آموزش نحوة نگارش فیلمنامه را ندارد، بلکه سعی کرده بیان کند که فیلمنامهنویسی با خواندن کتاب و مطالعة فیلمنامههای متعدّد صورت نمیگیرد. درواقع دیدگاه اصلی کتاب بیشتر معطوف به شخصیت فیلمنامهنویس است تا فیلمنامه و همین تغییر و تبدیل دورنما و زاویه نگاه است که به کتاب بعدی جذّاب بخشیده و بحثهای نو و جدیدی را مطرح میکند.
دو فصل اول کتاب، "کار عملی فیلمنامه" و "کار مدرسه ای" کار ژان کلود کری و فصل سوم "مشکلات فیلمنامه" نوشته پاسکال بونیتزر
این کتاب نه ادعای آموزش نحوه نگارش فیلمنامه را دارد و نه هدفش این است، بلکه دیدگاه اصلیاش بیشتر معطوف به شخصیت فیلمنامهنویس است و شاید همین تغییر دیدگاه به کتاب بعد جذابی بخشیده باشد. نویسندگان کتاب ژان کلود کارییر و پاسکال بونیتزر از فیلمنامه نویسان حرفهای هستند، کارییر کار در سینما را با ژاک تاتی آغاز کرد اما بیشتر شهرتش را مدیون همکاری طولانی مدتش با لوییس بونوئل است.
او همچنین با کارگردانان بزرگی مثل ژاک لوک گدار، لویی مال، پیتر بروک و... همکاری کرده است.بونیتزر سالها در مجله سینمایی پرآوازه کایه دو سینما نقد مینوشت و کار حرفهای فیلمنامه نویسی را با ژاک ریوت آغاز کرد.او نیز با کارگردانان مشهور اروپایی از جمله آندره تشینه، شانتال آکرمان و باربت شرودر کار کرده است.
حسن کتاب در مکمل بودن نگاه این دو فرد به مقوله فیلمنامهنویسی است. ژان کلودکارییر صاحب تجربه و شهرتی بینالمللی است و در نگارش انواع و اقسام فیلمها مشارکت داشته است. پاسکال بونیتزر با اینکه شهرت کارییر را ندارد، اما فیلمنامهنویس باتجربهای است و در عین حال در مباحث نظری در زمینه هنر، صاحباندیشه. همان گونه که خود کتاب بهاین نکته اشاره میکند، تمرین فیلمنامهنویسی نه ادعای آموزش نحوه نگارش فیلمنامه را دارد و نه هدفش این است و برخلاف کتابهای دیگر، مدعی نیست که با خواندن آن، خواننده فیلمنامهنویس ماهری خواهد شد.
این معجزه با خواندن هیچ کتابی صورت نمیگیرد. هنر فیلمنامهنویسی همچون سایر هنرها، با خواندن کتاب و مطالعه فیلمنامههای متعدد کسب نمیشود. در کتاب حاضر سعی شده در این مورد توضیحاتی داده شود. در واقع دیدگاه اصلی کتاب بیشتر معطوف به شخصیت فیلمنامهنویس است تا فیلمنامه و همین تغییر و تبدیل دورنما و زاویه نگاه (از فیلمنامه به فیلمنامهنویس) است که به کتاب بعدی جذاب بخشیده و بحثهای نو و جدیدی را مطرح میکند.