- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 189822 - 69/3
- وزن: 0.50kg
تمدن ایران ساسانی
نویسنده: ولادیمیر گریگور ویچ لوکونین
مترجم: عنایتالله رضا
ناشر: علمی و فرهنگی
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 377
اندازه کتاب: وزیری - سال انتشار: 1365 - دوره چاپ: 2
کمیاب - کیفیت : درحد نو _ نو ؛ لبه یک صفحه کتاب چسب خوردگی دارد
مروری بر کتاب
مصور
قشربندی اجتماعی ایران در عصر ساسانیان
کتاب در مورد تاریخ و فرهنگ و تمدن ایران ساسانی در فاصلهٔ سدههای سوم تا پنجم میلادی است. مبنای این کتاب بطور عمده کتیبههای متعلق به آغاز شاهنشاهی ساسانیان و مآخذ مربوط به کیش و آئین آنان و آثار فرهنگی نگاشته شدهاست. در کتاب از مآخذ فرهنگ ایران در روزگار ساسانیان و بنیاد دولت ساسانی و پیدایش آئین رسمی کشور و لشکرکشیهای شاپور یکم و نیز از نقشهای صخرهها، ظرفها و سکههای ساسانی به تفصیل سخن رفتهاست.
همچنین در این کتاب مجموعهٔ سکههای ساسانی متعلق به موزه آرمیتاژ در لنینگراد و موزه تاریخ در مسکو که غنیترین مجموعهٔ سکههای ساسانی در جهان است، پژوهش و بررسی شدهاست
نام «ساسانیان» از «ساسان» گرفته شده، که اردشیر از نوادگان اوست و داریوش سوم هخامنشی (دارایِ دارایان) را از نیاکان او دانسته اند. نخست کارنامه اردشیر بابکان به این نسبت گواهی داده و بازهم به نوشته شاهنامه، ساسان پدر اردشیر، چوپانی بود از بازماندگان دارا که در فارس می زیست. اردشیر در دستگاه بابک که موبد آتشکده آناهیتا، همچنین شهردار و مرزبان پارس بود، پرورش یافت، ولی درباره نسبت او با بابک اختلاف وجود دارد.
او به گواهی بسیاری از تاریخی نویسان، مردی نیرومند و دلیر بود که سرانجام بر اردوان پنجم اشکانی در دشت هرمزگان پیروز شده و تسخیر سرزمینی که خود به آن ایران میگفت را آغاز کرد.