- موجودی: موجود
- مدل: 191600 - 91/2
- وزن: 0.60kg
تلی از تصاویر شکسته
نویسنده: زیگموند فروید ، ریچارد وولهایم ، الیزابت گروش ، اسلاووی ژیژک ، الکس سرانو ، باربارا جانسن ، الی راگلند ، لوئی آرمان و ژاک آلن میلر
مترجم: شهریار وقفی پور
ناشر: چشمه
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 364
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1395 - دوره چاپ: 3
مروری بر کتاب
مقالاتی درباره روانکاوی
همانطور که مطلع هستید روانکاوی از آن دست موضوعاتی است که در سرتاسر جهان بدست شارحان کج فهم دچار تنگ نظری های بسیار شده است. و چیزی که بیش از هرچیز در این بین مغفول مانده است خود نظریات فروید و مفهوم اصلی بحث او یعنی ناخودآگاه است.
شاید مهم ترین کشف فروید “ضمیر ناخودآگاه” باشد، کشفی که به ادعای خود فروید آخرین مورد از سه گانهاب است که تکبر بشری را نابود کرد: کشف کوپرنیک مبتنی بر این که زمین دیگر مرکز هستی نیست و این زمین است که به دور خود می چرخد نه بالعکس.
کشف داروین مبنی بر این که انسان جانوری است همشان دیگر جانوران که وجودش هیچ ضرورتی در جهان نداشته است و او نیز صرفاً حلقهای در زنجیر تکامل حیات است؛ و سر آخر، کشف خود فروید، این که آدمی به هیچ وجه ارباب اندیشههای خودش نیست و ضمیر آگاه در واقع بردهی «ناخودآگاهی» یا «ضمیر ناخودآگاه» است.
در این کتاب یازده مقاله از نویسندگان و اندیشمندان بزرگ جهان ترجمه شده است : زیگموند فروید ، ریچارد وولهایم ، الیزابت گروش ، اسلاووی ژیژک ، الکس سرانو ، باربارا جانسن ، الی راگلند ، لوئی آرمان و ژاک آلن میلر نویسندگانی هستند که مقالههایشان را در این کتاب میخوانید.
مقالات کتاب حاضر در کنکاش این مضمون ، به مفاهیمی میپردازند که در شناخت «بازگشت به فروید» یا اندیشهی ژاک لاکان ضروریاند ؛ هر چند ناکافیاند. مقالهی اول ، که نوشتهی خود فروید است ، به بیان ابتدایی این مضمون میپردازد. مقالهی دوم ، که باید اذعان کرد با دیگر مقالات کتاب ناهمخوان است ، نمونهای از قرائتِ محافظهکارانه یا امریکایی فروید است که از قضا ، موضوعی مهم ، یعنی هنر در اندیشهی فروید را برگزید ، چراکه هنر مقولهای است که در آن نگاه خیره و مرگبار ابژه به سوژه نمایان میشود ، حال آنکه وولهایم محافظهکار آن را به نوعی روانشناسیگرایی فرو میکاهد.
دیگر مقالات کتاب ، که تا حدود زیادی به اندیشهی لاکان وفادارند، عموماً به حلقهی افراد دورادورِ ژاکـ آلن میلر ، داماد و وکیل درسگفتارها و تحریرات باقیمانده از لاکان تعلق دارند...