- موجودی: موجود
- مدل: 200140 - 80/2
- وزن: 0.40kg
تفکر و سیاست
نویسنده: بیژن عبدالکریمی
ناشر: علمی و فرهنگی
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 314
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1385 - دوره چاپ: 2
کیفیت : نو ؛ عطف کتاب ساییدگی مختصری دارد
مروری بر کتاب
نسبت مابعدالطبیعه و فلسفه سیاسی در افلاطون
هرچند از ایام باستان ، یعنی از زمان سقراط و افلاطون و قبل از آنها ، سیاست در کانون حیات اجتماعات گوناگون بشری قرار داشته و تفکر درباره آن لاجرم ، جایگاهی مهم در عرصه اندیشه متفکران و صاحب نظران مختلف به خود اختصاص داده است ، در بسیاری از جوامع رو به توسعه ، به دلایل مختلف آشکار و ناآشکار ، تفکر جدی درباره سیاست و ریشه ها و علل و چگونگی آن غالبا ، جای به مباحث ظاهری و گاه گمراه کننده صاحبان ایدئولوژی ها و رسانه های عمومی و فعالان سیاسی عمدتا هوچی و سطحی داده است.
در این کتاب ، تلاش نویسنده بر آن است تا زمینه ها و موجبات و ضرورت اندیشیدن جدی در باب مقوله سیاست را برای خوانندگان اثبات کند.بسیاری از مواقع، از جمله در جامعه ما، تفکر افلاطون با مفروضات و تصوری پیشین از سرشت و چیستی فلسفه مورد سنجش قرار میگیرد تا آنجا که در روزگار کنونی اوصاف «افلاطونی بودن» و «افلاطون گرایی» به منزله نوعی توهین و به منظور تحقیر برخی از اندیشه ها و فلسفه ها به کار برده میشود، غافل از آنکه افلاطون موسس و بنیان گذار فلسفه است.
لذا ما حق نداریم با مفروضات و تصوراتی پیشین از معنا و مفهوم فلسفه، به قضاوت در خصوص افلاطون بپردازیم بلکه، برعکس، باید درک خویشتن از فلسفه را در پرتو درک تفکر و فلسفه افلاطونی مورد نقد و ارزیابی قرار دهیم. این کتاب در صد ارائه تصویری دیگرگون از فلسفه . سرشت تفکر افلاطونی است.
همچنین، افلاطون هم موسس فلسفه و هم بنیان گذار فلسفه سیاسی است. این کتاب خواهان است تا ارتباط ما بعد الطبیعه افلاطونی را با فلسفه سیاسی وی به خوبی آشکار سازد و نا موجه بودن بسیاری از اتهامات به فلسفه سیاسی کلاسیک افلاطون از منظر فلسفه سیاسی جدید را نشان دهد. البته این کتاب به محدودیت های تفکر متافیزیکی افلاطونی نیز بی تفاوت نبوده است و در فرازهایی میکوشد این محدودیت ها را نیز مورد تامل قرار دهد.