- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 172336 - 61/1
- وزن: 0.40kg
تفکر نوین سیاسی در سیاست خارجی شوروی
نویسنده: کوروش احمدی
ناشر: قومس
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 323
اندازه کتاب: وزیری - سال انتشار: 1370 - دوره چاپ: 1
کیفیت : در حد نو
مروری بر کتاب
مبانی نظری و بازتابهای عملی
نخستین انتقاد رسمی و علنی از سیاست خارجی شوروی در یکی از نشستهای کمیتهی مرکزی حزب کمونیست در مه 1988 بهعمل آمد. در این نشستها از پرسترویکا بهعنوان عامل مهمی در سطح جهانی یاد شد و در مورد گذشته این چنین قضاوت شد که:«سیاست خارجی ما در گذشته آکنده از دگماتیسم و برخوردهای ذهنی بوده است...
این تحول در نگرش باعث تحولات اساسی در سیاست خارجی شوروی گردید که میتوان آنرا در قالب این اصول در دورهی گورباچف خلاصه کرد: جهان بههم وابسته و درهم تنیده است، تعادل منافع بهجای تعارض منافع، نفی مبارزه طبقاتی در روابط بینالملل و ایدئولوژیزدایی در روابط بینالملل.
در نهایت میتوان اینگونه نتیجه گرفت که مارکس و به تبع آن مکتب کمونیسم، با دیدی کاملا ایدئولوژیک به صحنه بینالملل فقط به چشم محیطی برای مبارزه طبقات کارگر و سرمایهدار مینگریستند و تنها اهدفی که در این رابطه دنبال میکردند، تلاش برای تحقق حکومت جهانی طبقه کارگری بود. نهادی که در این رابطه در سطح بینالمللی تاسیس شد انترناسیونال بود که تا مدتها توسط مارکس و پیروانش برگزار و دنبال میشد، اما تجربه عملی حکومتهای کمونیستی جهان بیانگر تجدیدنظرهای اساسی در اصول سیاست خارجی مارکسیستی بود.