دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

تفسیر سوره جمعه

تفسیر سوره جمعه

نویسنده: صدرالمتالهین شیرازی ( ملاصدرا )
مترجم: محمد خواجوی
ناشر: مولی
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 335
اندازه کتاب: وزیری لب برگشته - سال انتشار: 1361 - دوره چاپ: 1

کمیاب - کیفیت : درحد نو


مروری بر کتاب 

این کتاب یکی از آثار و تألیفات صدرالدین شیرازی (ملاصدرا) است. تفسیری است به زبان عربی در 12 مطلع و هر یک در چندین اشراق و یک خاتمه. نویسنده در مقدمه می نویسد: چون این سوره مشتمل بر امهات ربوبی است از جمله معرفت مبدأ و معاد، بعث، انزال کتاب، ماهیت کتاب، رسول و هدایت عقول، بر آن شدم که به قدر توان ربوبیات مستفاد از این سوره را بیان دارم. بدین ترتیب شرحی درباره اصول مسائل ربوبی، مبانی قواعد الهیات و جوهر و عرض انسانی ذکر می شود. ملاصدرا موجودات را تقسیم می کند به:

1. موجود بنفسه و قیوم بذاته
2. موجود بغیره و قائم به مدد غیره،
وی پس از آنکه حال هر یک از این موجودات را بر می شمارد به تفسیر سوره جمعه می پردازد و برای بیان مقصود خود مطالبی از قرآن می آورد.

...تحقیقات ملاصدرا بیشتر در فلسفه اولى و حکمت الهى است و او آنچه فلاسفه یونان و فلاسفه اسلامى بیان داشتند به خوبى هضم کرد و از نو اساس جدیدى را در حکمت پى ریزى کرد و برهان و مسائل فلسفى را به صورت قواعد ریاضى درآورد تا استنباط مسائل فلسفى آسان گردد و از پراکندگى سابق نجات یابد. او با اساس جدیدى که در دروس فلسفه پى ریزى نمود، مشاجرات دو هزار ساله مکتب مشاء (ارسطو) و مکتب اشراق (سهروردى) را خاتمه داد

محمد بن ابراهیم صدرالدین شیرازى(م 1050 ق)، معروف به صدرالمتألهین و ملاصدرا، فیلسوف بزرگ جهان اسلام و صاحب مکتب فلسفى «حکمت متعالیه»، از کسانى است که افزون بر اشتغال به تألیف و تعلیم فلسفه با معارف قرآنى و حدیثى انس فراوان داشته و در شرح آیات قرآن کریم و احادیث اهل بیت علیهم السلام آثارى از خود برجاى گذاشته است.

صاحب امل الآمل درباره وى مى گوید: «ملاصدرا در روزگار خود در فن حکمت عالم دهر بود و از کلیه علوم و فنون اطلاعات دقیق داشت».

این کتاب که همچون تفسیر سوره واقعه مطالب عرفانی و ذوقی بیشتری، نسبت به دیگر آثار او، دارد، نسخه خطی این اثر به خط مؤلف در کتابخانه یکی از نوادگان دختری ملاصدرا، در کاشان، موجود است.

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات