- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 159963 - 120/4
- وزن: 0.30kg
تفاوت و تساهل
نویسنده: رامین جهانبگلو
ناشر: نشر مرکز
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 230
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1386 - دوره چاپ: 3
مروری بر کتاب
گفتارها و گفتگوهای این کتاب به برخی از مهمترین مفاهیم کلیدی فلسفه های اجتماعی و سیاسی جهان امروز می پردازند، تساهل ، خشونت، کثرت گرایی، فرد گرایی، دموکراسی، روشنفکران ، تفاوت ، بر خورد تمدنها، مسئولیت مدنی و مدرنیته.
دیدگاه های متفکران مشهوری چون آرنت و برلین و چامسکی و گلبریث در این زمینه ها مطرح شده و دو مقاله درباره ی گاندی نشان می دهد آموزه ها رویکرد این متفکر و مبارز ظاهرا سنت گرا تا چه اندازه به ضرورت و خواست جهان امروزین ما نزدیکی و سازگاری دارد.گفتگوهایی که نویسنده با متفکران مشهوری چون هانتینگتون، والزر، گلبریث، ژرژ کاتب، چامسکی و ساندل داشته است بخش سوم کتاب را تشکیل می دهند.
دو مفهوم تساهل و تفاوت مبنای فلسفی بسیاری از نهادهای حقوقی و مدنی جامعه را تشکیل میدهند، روح تساهل موجب شکوفایی تفاوتها میشود و به عکس وجود تفاوتها و پذیرش اجتماعی و سیاسی آنها افراد را با اندیشه تساهل و نهادیافتگی حقوقی مدنی آن آشنا میکند .
هدف اصلی تساهل فهم و درک (ولی نه موافقت) با آنهایی است که درکی از مفهوم تساهل ندارند .به عبارت دیگر، وظیفه تساهل گفت و گو با عدم تساهل است .چرا که مبارزه با خشونت بدون درک آن امکانپذیر نیست .آنهایی که فقط درصدد از بین بردن خشونت بدون درک آن هستند، چارهای جز تکرار آن ندارند .تساهل به معنای بیتفاوت بودن در قبال دیگران نیست، بلکه احترام گذاشتن به تفاوتی است که به کثرتگرایی فکری، فلسفی، فرهنگی و سیاسی جامعه شکل میبخشد .
بیشک مبارزه با تعصب اولین قدم در جهت ایجاد و تحکیم اندیشه تساهل در جامعه است .ولی نباید فراموش کرد که دفاع از اندیشه تساهل به معنای دشمنی با متعصبان نیست، بلکه مبارزه فکری و فلسفی با اندیشهای است که افراد را به تعصب و جرمگرایی وامیدارد...
فهرست
تفاوت و خشنونت
کثرتگرایی و خشنونت از دیدگاه هانا آرنت
به سوی فلسفه تساهل
بازبینی نظریه برخورد تمدن در گفت و گو با ساموئل هانتینگتون
فلسفه سیاسی در جهان امروز، مصاحبه با ژرژکاتب
نکاتی جالب که هرگز نشنیدهاید، مصاحبه با نوام چامسکی
تفاوت و خشنونت : گفت و گو با مایکل ساندل
و...