- موجودی: موجود
- مدل: 190036 - 16/3
- وزن: 0.20kg
تغذیه کودکان در دوران دبستان
نویسنده: حمیده پیشوا , هاله صدر زاده یگانه
ناشر: قصیده سرا
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 144
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1381 - دوره چاپ: 1
مروری بر کتاب
نویسنده در این کتاب با توجه به ویژگیهای کودکان در سن دبستان، مطالبی درباره نیازهای تغذیهای، چگونگی ادامه روند رشد، عوامل موثر بر دریافت غذا و ایجاد عادات صحیح غذایی، برخی از بیماریهای ناشی از کمبود مواد غذایی و بیماریهای شایع سن دبستان به ویژه چاقی، دیابت و مشکلات گوارشی مطرح ساخته همچنین رهنمودهایی را در باب تهیه برنامه غذایی هفتگی و روشهای جلوگیری از کمبودهای تغذیهای فراهم آورده است .
خوراک مدرسه و نیز غذای مدرسه یا ناهار مدرسه (یا سایر وعدههای غذایی)، بهطور کلی اشاره به تغذیه در مدرسه میکند که شامل وعدههای غذایی اصلی و میان وعده است که برای دانش آموزان تدارک دیده میشود. مدارس کشورهای سراسر دنیا برنامههای متنوعی برای تغذیه دارند. با توجه به ساعات طولانی حضور دانش آموزان در مدارس، هر روزه میلیونها دانش آموز غذای خود را در مدرسه میخورند. از نظر پزشکی و علمی، غذای مدرسه جایگاه مهمی در رشد کودک دارد. غذای مدرسه حاوی انرژی و مواد ارزشمند غذایی است و به رایگان یا با قیمتی ارزان ارائه میشود.
مزایای وعدههای غذایی مدرسه از کشوری به کشور دیگر متفاوت است. در حالی که در کشورهای توسعه یافته وعده غذایی مدرسه یک منبع حاوی مواذ غذایی کامل است، در کشورهای در حال توسعه انگیزهای برای فرستادن کودکان به مدرسه و ادامه تحصیل محسوب میشود. در کشورهای در حال توسعه وعدههای غذایی مدرسه در زمانهای بحران حامی کودکان خواهد بود و آنها را از چرخه فقر و گرسنگی که گریبانگیر چنین جوامعی میشود در امان نگه میدارد. از نظر آموزشی نیز سیر شدن، موجب تمرکز بیشتر بر درس میشود.
فهرست
ویژگیهای سن دبستان
نیازهای تغذیه ای کودکان دبستانی
برخی از کمبودهای شایع تغذیه ای در کودکان دبستانی
آموزش تغذیه
بیماریهای شایع در کودکان دبستانی
واکنشهای ناسازگاری غذایی
کتابنامه