- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 161212 - 109/2
- وزن: 0.60kg
تعبیه ؛ مجالس شبیه خوانی
نویسنده: داود فتحعلی بیگی
ناشر: نمایش
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 464
اندازه کتاب: وزیری - سال انتشار: 1386 - دوره چاپ: 1
کیفیت : نو ؛ کتاب با نایلون جلد شده
مروری بر کتاب
تعبیه در لغت به معنی آراستن ، ساختن و آماده کردن و ساز و برگ است . لیکن اصطلاحا یکی از عناوین شبیه خوانی ( تعزیه ) است که محمد بن سلیمانی تنکابنی ، نویسنده قصص العلما (چاپ سنگی ، طهران 1308ق) در صفحه 30 کتاب مزبور بدان اشاره کرده و گفته : تعبیه از مخترعات صفویه است.
نگارنده نخستین بار با این اصطلاح از طریق کتاب تعزیه و تعزیه خوانی تالیف زنده یاد عنایت الله شهیدی آشنا شد ولی از وجود مجموعه های نسخه تعزیه که با عنوان تعبیه فراهم شده باشد بی اطلاع بوده که در سوگواره تعزیه کاشان که به مناسبت بزرگداشت میر عزا کاشانی برگزار گردید توسط یکی از اهالی با ذوق کاشان با مجموعه حاضر مواجه گشت.
این کتاب حاوی متن نسخهای چاپی با عنوان "تعبیه" است که به نظر میرسد در حدود دورهی قاجاریه تحریر شده است. زیرا تاریخ تحریر نسخه معلوم نیست و با توجه به نوع کاغذ آن محتمل نزدیک به دورهی قاجار و کاتب نسخه نیز اهل بیدگل کاشان است. این مجموعه جنگی است بدون شمارهی صفحه و مشتمل بر سی تعبیه که برخی از آنها کوتاه و برخی جامع و کامل است.
در کتاب تعبیههایی چون شهادت حضرت امیر و خطاب وی با صبح، راه گم کردن امام حسین و آمدن ساربان به خدمت اهل بیت و گفتوگو نمودن با ایشان، عروسی رفتن فاطمهی زهرا (س)، شهادت وحب نوداماد در خدمت امام حسین (ع)، زن نصارا، پسرفروشی، وفات ابراهیم (پسر پیغمبر) و... به چاپ رسیده است.