دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

تضاد طبقاتی در مصر

تضاد طبقاتی در مصر

نویسنده: محمود حسن
مترجم : ر. سلطانی , ح. بهروزی
ناشر: پارت - علم
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 86
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1358 - دوره چاپ: 1

کمیاب - کیفیت : درحد نو 

 

مروری بر کتاب

دفتر اول : جامعه مصر ، پس از جنگ جهانی دوم

اهميت فزاينده ي توليد پنبه ي مصر براي بازار سرمايه داري جهاني، احتمالاً انگيزه ي اصلي حکومت محمدعلي براي اسکان "بدوي"ها بود که شيوه ي زندگي آنها همچون تهديدي براي امنيت راه ها و سد راه جريان آزاد و به ويژه حمل و نقل ايمن پنبه به بنادر اصلي به منظور صدور به بازارهاي اروپا، در نظر گرفته مي شدند. از اين گذشته، سودآوري توليد پنبه در مقايسه با شباني، انگيزه ي نيرومندي به شيوخ بدوي داد تا پهنه هاي بزرگ زمين کشاورزي را به دست آورند .اقتصاد مصر از جمله اقتصادهای نابسامان در خاورمیانه به‌شمار می‌رود.

پس از انقلاب ۱۹۵۲، اقتصاد مصر تحت تسلط دولت قرار گرفت و جمال عبدالناصر با توجه به گرایشهایی که به بلوک شرق داشت، کسی بود که این فرایند را تسریع بخشید. بر خلاف ناصر، در زمان انور سادات، خصوصی‌سازی و کاهش تصدی‌گری دولت آغاز شد.

سیاست‌های نامناسب اقتصادی مصر و دخالت آمریکا در امور اقتصادی این کشور، منجر به افزایش نرخ بیکاری و رشد نرخ فقر در بین مردم مصر شد. تجربه جمال عبدالناصر با برنامه ریزی متمرکز اقتصادی و پروژه دولتی صنعتی سازی، اقتصاد مصر را به اقتصادی دستوری و ناکارآمد تبدیل کرد. جانشین او انور سادات سعی در تسهیل مشکلات دولت کرد، اما انبوه بدهی‌های خارجی دولت، باعث رکود اقتصاد مصر در دهه ۱۹۸۰ شد.

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات