- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 127226 - 112/7
- وزن: 0.60kg
- UPC: 54.5 = 68
تصویرسازی داستانی
نویسنده: اولریش مارترلف
مترجم : شهروز مهاجر
ناشر: نظر
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 344
اندازه کتاب: وزیری - سال انتشار: 1393 - دوره چاپ: 3 - ویرایش : 2
مروری بر کتاب
مصور - در کتاب های چاپ سنگی فارسی
نویسنده در کتاب حاضر، به معرفی و بررسی گونهای از کتابهای دورة اسلامی؛ یعنی کتابهای «چاپ سنگی» از نوع مصور پرداخته است. وی فقط تصاویری را بررسی کرده که ماهیت روایی یا داستانی دارند. همچنین تمرکز نویسنده در کتاب بیشتر بر کتابهای «چاپ سنگی» دورة قاجار بوده است.
این کتاب نوع متمایزی از کتب اسلامی را مورد بررسی قرار می دهد که در پژوهش های قبلی تا حد زیادی مورد غفلت قرار گرفته بودند. کتاب «تصویرسازی داستانی» به طور خاص بر روی کتاب های چاپ سنگی مصور تولید شده در ایران قرن نوزدهم و اوایل قرن بیستم میلادی متمرکز شده است.
این تحقیق علاوه بر معرفی تاریخچه چاپ در ایران و بررسی منابع ، اطلاعات اساسی در مورد ژانرهای کتابهای مصور ، هنرمندان فعال در تصویرگری سنگی و جنبه های بخصوصی از این حوزه هنری خاص را ارائه می کند. این مستندات شامل منابع کتابشناختی 116 کتاب مصور در مجموع 351 چاپ خاص و 150 صفحه با چند صد تصویر منفرد است. ازین گذشته در این کتاب فرایند شکل گیری تصویرگری لیتوگرافی در ایران قدم به قدم مورد بررسی قرار می گیرد، هم از نظر محتوا و هم از نظر سبک.
«اولریش مارزلف» قصد این را دارد که در آخر مشخص سازد که در تضاد با اصلاحات اخیر ، تصاویر سنگی به تعداد زیاد تولید شده و به عنوان یک رسانه قدرتمند و محبوب از شمایل نگاری در بازه زمانی خاص در ایران وجود داشته است. شایان ذکر است در کتاب برخی از هنرمندان تصویرساز کتاب های «چاپ سنگی» همچون استاد «ستار تبریزی»؛ «بهرام کرمانشاهی» و «عبدالحسین خوانساری» نیز معرفی شده اند. ضمن آنکه روایت ها، اشخاص و عناصر مشخص موجود در هر تصویر نیز معرفی کرده است.