دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

تصحیف غربزدگی در جستجوی هویت ملی

تصحیف غربزدگی در جستجوی هویت ملی

نویسنده: محمد بقائی ماکان
ناشر: نامک
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 320
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1385 - دوره چاپ: 1

 

مروری بر کتاب 

کتاب در قالب 14 مقاله و یک نقد کتاب به انضمام پیش گفتار تنظیم شده که مضمون مشترک آن ها مسائل فرهنگی چند دهه اخیر است و نویسنده در صدد برآمد در این مقالات،عوامل مخرب و عناصر سازنده هویت ملی را تحلیل کند. نویسنده در این مقاله ، عامل تزلزل فکری در بین جوامع شرقی را جستجو می‌کند و می‌نویسد:
«غرب‌اندیشان بخصوص اصلاح‌گران دینی ازصد و پنجاه سال پیش با تأمل در فرهنگ و تمدن غرب دریافتند که پیشرفت و حاکمیت غرب از زمانی آغاز شده که نگرشی تازه در افکار منتسب به دین آغاز گردید و منطق ارسطوئی از اعتبار افتاد».

 آخرین مقاله بخش اول با عنوان«نظام آرمانی اقبال»،به تحلیل نظام اجتماعی مورد نظر اقبال که ملهم از تعالیم اسلامی وی است،اختصاص دارد : «به نظر وی تقسیم جامعه به گروه‌های عالی و دانی ضد روح اسلام است و هر اندیشه و روشی که منکر چنین شرایط سالم اجتماعی باشد یقینا مغایر با نظام اجتماعی مورد نظر اقبال است». 

ایرانیان به اسلامی روی آوردند که شعار اصلی آن برابری انسانها بود نه سلطه قومی بر قوم دیگر که با بنی امیه آغاز و به بنی عباس انجامید. یونان زدگی یعنی غرب زدگی، از همان نخستین سده های اسلامی مورد هجوم و انتقاد اندیشمندان ایرانی قرار گرفت که البته به معنانی مخالفت با مردم یونان یا انسان غربی نبود.

مقابله با سلطه ی عرب نیز به معنای رویاروئی با تعالیم دینی نبود که اگر می بود دینی باقی نمی ماند بنابر این آنچه که از آغاز مورد مخالفت و مقابله فرهنگ و سنت ایرانی قرار گرفت که پیشروانی مانند سهروردی پرچمدار آن بودندف رویاروئی با هر نوع بیگانه زدگی بود خواه یونان زدگی باشد خواه شرق زدگی خواه غرب زدگی که با یک تصحیف مختصر می شود غرب زدگی.

فهرست

غرب شناسی و غرب اندیشی دین و اصل عدم قطعیت سنائی و چهار سوق مذهب ایران
آرمانشهر اقبال میراث فرهنگی
داستانی پر آب چشم فرهنگ ایرانی از دیدگاه اقبال و سهروردی
و...

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات