- موجودی: موجود
- مدل: 186791 - 120/3
- وزن: 0.50kg
ناتوانی های یادگیری
نویسنده: الیزابت اچ. ایلوارد , فرانک ار. براون
مترجم : رضا برادری
ناشر: سازمان آموزش و پرورش استثنایی
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 305
اندازه کتاب: وزیری - سال انتشار: 1377 - دوره چاپ: 1
مروری بر کتاب
زندگی با هر نوع ناتوانی میتواند مانند شنا کردن خلاف جهت موج باشد. در بیشتر مواقع ناتوانیهای جسمی قابل شناسایی هستند. اما ناتوانی در یادگیری به آسانی قابل تشخیص نیست. درک علائم و نشانههای ناتوانی در یادگیری به شخص اجازه میدهد تا از خود یا دیگری حمایت کند و دروازهای به سوی جهانی با قابلیت های جدید باز شود.
اصطلاح اختلال یادگیری، از نیاز به تشخیص و خدمت به دانشآموزانی برخاستهاست که بهطور مداوم در کارهای درسی خود با شکست مواجه میشوند و در عین حال درچهارچوب سنی کودکان استثنایی نمیگنجند. ظاهری طبیعی دارند، رشد جسمی و قد و وزنشان حاکی از بهنجار بودن آنان است. هوش آنها کمابیش عادی است، به خوبی صحبت میکنند، مانند سایر کودکان بازی ميكنند و مثل همسالان خود با سایرین ارتباط بر قرار میکنند.
درخانه نیز یاریهای لازم را دارند و کارهایی را که والدین به آنان واگذار میکنند به خوبی انجام میدهند. لیکن توانایی لازم برای به جریان اندازی اطلاعات برای بیان کردن و به ویژه، نوشتن را ندارند. پس با توجه به مشخصات کلی این دانشآموزان، میتوان آنها را در گروه جدیدی به نام دانش آموزان با اختلال یادگیری قرار داد و گفت این دانش آموزان در یک یا چند فرایند روانی که به درک کردن با استفاده از زبان شفاهی یا کتبی مربوط میشود، اختلال دارند که این اختلال میتواند به شکل عدم توانایی کامل در گوش کردن، صحبت کردن، خواندن، نوشتن، هجی کردن یا انجام محاسبات ریاضی ظاهر شود.
کتاب حاضر نه تنها برای نوجوانان و بزرگسالانی که روزانه با مشکل ناتوانی یادگیری دست و پنجه نرم میکنند، بلکه برای والدین، اعضای خانواده و معلمانِ افراد با ناتوانی یادگیری نیز مناسب است. متخصصان یا خانوادههایی که بر اساس کتاب حاضر با نوجوان کار میکنند، میتوانند از موارد ذکر شده در قالب فعالیتهای گروهی برای ارتباط بیشتر با آنها و تسهیل یادگیری مطالب مطرح شده استفاده کنند. ناتوانی در یادگیری به معنای محدودیت در زندگی نیست. بلکه تنها به این معنی است که برای رسیدن به اهداف، شاید لازم باشد راهی متفاوت از افراد عادی دنبال شود.