- موجودی: موجود
- مدل: 196542 - 82/1
- وزن: 0.40kg
ترس و لرز
نویسنده: سورن کی یر کگارد
مترجم: محسن فاطمی
ناشر: حوزه هنری
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 240
اندازه کتاب: وزیری - سال انتشار: 1374 ~ 1373 - دوره چاپ: 2 ~ 1
کیفیت : درحد نو ؛ لبه بیرونی صفحات کتاب ساییدگی مختصری دارد.
مروری بر کتاب
کیرکگور با طرحی که از حیات آدمی و مراتب آن بدست میدهد بر این باور است سه مرحله و مرتبه در پیش روی هستی آدمی بوده و اصول راهنمای حیات اوست.تعبیر او از این سه گزینه، «سپهر های زندگی »است. «یک گزینه این است که آدم برای خودش زندگی کند، گزینهی دیگر این است که برای دیگران زندگی کند، و گزینهی آخر زندگی کردن برای خداست» و این سه سپهر را به ترتیب، زیبا شناختی، اخلاقی و دینی نام می نهد.
ویژگی مرحله ی اول «پراکندن خویش در ساحت حس است. بر انسان حسانی، حس و انگیزههای درونی و شور فرمانرواست... در کار نبودن معیارهای اخلاقی ثابت کلی و ایمان خاص دینی و نیز شوق کامجویی از تمامی تجربههای عاطفی و حسی ویژگی اساسی آگاهی حسانی است... انسان حسانی تشنه بیکرانه است، اما یک بیکرانگی ناپسند که چیزی نیست جز بی در و پیکری آنچه ذوقش از او می طلبد.»
کیرکگور ترس و لرز را بهترین کتاب خود میدانست؛ او میگفت این کتاب برای جاودانهکردن نام من کافی است. «دیالکتیک تغزلی» او، هنر او در وادارساختن ما به حسکردن خصلتهای ویژهی این قلمرو مذهب… هرگز چنین ژرف بر ما تأثیر ننهاده است، و نیز هرگز… روایتش تا این حد با شخصیترین جدالهایش در پیوند نبوده است. اما همیشه نمیتوان بهآسانی اندیشهی کیرکگور را در ورای اندیشهی یوهانس دوسلنتیو… به تمامی بهچنگ آورد. به گفتهی هیرش این دشوارترین اثر کیرکگور است که در آن بیش از هر اثر دیگر به هر وسیلهای در سرگردانکردن خواننده کوشیده است.
کیرکگور از پیشروان فلسفه ی اگزیستانسیالیسم به شمار می رود، به طوری که به او لقب پدر اگزیستانسیالیسم را داده اند. او در طول حیات خود متون مختلفی در زمینه های فلسفه، دین، اخلاق و روان شناسی به نگارش درآورد. از مهم ترین آثار او می توان به «درباره ی مفهوم آیرونی»، «قطعات فلسفی»، «مفهوم اضطراب» و «ترس و لرز»، کتابی که بنا به گفته خودش برای جاودان کردن نامش کافی بود، اشاره کرد. کیرکگور در یازدهم نوامبر 1855 در سن چهل ودوسالگی درگذشت.