- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 169075 - 78/0
- وزن: 17.00kg
ترجمه فتوحات مکیه
نویسنده: اکبر محیی الدین ابن عربی
مترجم: محمد خواجوی
ناشر: مولی
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 10121
اندازه کتاب: وزیری گالینگور روکشدار - سال انتشار: 1393 _ 1383 - دوره چاپ: 4 _ 1
مروری بر کتاب
فتوحات مکیه یا گشایش های مکی با نام کامل الفتوحات المکیة فی معرفة أسرار المالکیة والملکیة اثر سترگ ابن عربی (۵۶۰ تا ۶۳۸ ه. ق) است.کتاب مزبور، مجموعه ای از مکاشفات و فتوحاتی است که در شهر مکّه، در حین طواف کعبه به نویسنده اثر، دست داده است. تألیف این کتاب در طی دو مرحله به انجام رسیده است.
فتوحات مکیّه یا گشایشهای مکّی با نام کامل الفتوحات المکیة فی معرفة أسرار المالکیة والملکیة اثر سترگ ابن عربی (۵۶۰ تا ۶۳۸ ه. ق) است. کتاب مزبور، مجموعهای از مکاشفات و فتوحاتی است که در شهر مکّه، در حین طواف کعبه به نویسنده اثر، دست داده است. تألیف این کتاب در طی دو مرحله به انجام رسیده است: مرحله اول، در ۵۹۹ ه. ق در مکه آغاز و در ۶۲۹ ه. ق در دمشق به اتمام میرسد؛ مرحله دوم در فاصله سالهای ۶۳۲ تا ۶۳۴ ه. ق به پایان میرسد. مجموعاً کتاب فتوحات، حاوی ۵۶۰ باب است که در طی ۶۰ فصل تبویب شدهاست.پس از اتمام نهایی کتاب در مرحله دوم، ابن عربی، تعلیم آن را به مریدان خود آغاز نمود. عثمان یحیی به صدها نمونه از مسموعات مریدان او از این کتاب، در فاصله سالهای ۶۳۳ تا ۶۳۸ ه. ق اشاره نموده است.
فتوحات، دائرةالمعارفی از ماوراءالطبیعه، الهیات، کیهانشناسی، انسانشناسی روحانی، روانشناسی و فقه میباشد و مباحث آن مشتمل است بر: معانی درونی شعائر اسلامی، منازل سالکین در سیرالیالله و فیالله، طبیعت سلسلهمراتبی کیهانی، مفهوم روحانی و هستیشناسانه حروف الفبای عربی، و علومی که نود و نُه اسم خداوند (اسماءالله) متضمن آنهاست و نیز اهمیّت رسالات مختلف انبیاء.
کتاب حجیم ابنعربی، فتوحات مکیّه، متنی را فراهم آورده است که به لحاظ کمّی، بیشتر از کتب غالب نویسندگان پرباری است که در طول زندگانی خویش نوشتهاند.ابن عربی مدعی است که فتوحات را عیناً از عالم بالا دریافت داشتهاست و همه آنچه را که نوشته به فرمان الهی و املای خداوند بودهاست.
او خود در فتوحات مکیه چنین مینویسد:
"تالیفات ما اعم از این کتاب و سایر کتاب هایمان از شیوه تالیفات متعارف تبعیت نمیکند و خود نیز مانند آن مولفان نیستیم. زیرا هر مولفی تحت اختیار خودش است... هر چه را بخواهد القا میکند و هر چه را بخواهد بیان نمیدارد... ما در تالیفاتمان چنین نیستیم...(در ابتدا) قلبم بر باب حضرت الهی، معتکف و مراقب گشایش (فتح) آن در است. (در این حالت) قلبم فقیر و خالی از علم است... هنگامی که از ورای آن پرده امری بر قلبم ظهور میکند به امتثال آن مبادرت ورزیده مطابق حدی که مقرر شده به تالیف آن میپردازم.
از ابن عربی نقل است که چون او این کتاب را بدون مراجعه به هیچ کتاب دیگری تألیف کرد، آن را به مدت یک سال بر بام کعبه گذاشت و پس از یک سال هیچ برگی از آن تر نشده بود و باد هیچ صفحهای را پراکنده نکرده بود. آنگاه اجازهٔ استنساخ به دیگران داد.
فهرست
فصل اول در معارف با ۷۳ باب
فصل دوم در معاملات با ۱۱۶ باب
فصل سوم در احوال با ۸۰ باب
فصل چهارم در منازل با ۱۱۴ باب
فصل پنجم در منازلات با ۷۸ باب
فصل ششم در مقامات با ۹۹ باب