دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

ترجمه الفرق بین الفرق در تاریخ مذاهب اسلام

ترجمه الفرق بین الفرق در تاریخ مذاهب اسلام
درحال حاضر موجود نمی باشد
ترجمه الفرق بین الفرق در تاریخ مذاهب اسلام
  • موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
  • مدل: 140210 - 11/6
  • وزن: 1.00kg
0 ریال

ترجمه الفرق بین الفرق در تاریخ مذاهب اسلام

نویسنده: ابومنصور عبدالقاهر بغدادی
مترجم : شیخ مفید
به کوشش : محمدجواد مشکور
ناشر: اشراقی
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 480
اندازه کتاب: وزیری گالینگور - سال انتشار: 1358 - دوره چاپ: 3

کمیاب - کیفیت : نو



مروری بر کتاب

ابومنصور عبدالقاهر بغدادی یا ترجمه الفرق بین الفرق با مقدمه و حواشی و تعلیقات و ترجمه النکت الاعتقادیه شیخ مفید

نگارنده در این کتاب، کوشیده گزارشی از مذاهب اسلامی را در دو بخش مذاهب کلامی و فقهی معرفی کند. بر این اساس، وی در آغاز به عوامل پیدایش اختلاف در میان امت اسلامی اشاره کرده و خاستگاه آن را درمیان دیدگاه‌های اعتقادی یا موضع‌گیری‌های سیاسی مذاهب، جست و جو کرده است، از نگاه مولف، عواملی چون دشواری‌ مسائل کلامی، دخالت تمایلات نفسانی، اختلاف گرایش‌ها، تقلید از پیشینیان، ریاست طلبی و سرانجام نژادپرستی و تعصبات قومی و طایفه‌ای، از عمده‌ترین عوامل اختلاف‌های مذهبی در طول تاریخ بوده است.

هم‌چنین هم‌جواری مسلمانان با پیروان ادیان گذشته و تشرف برخی از آنان به آیین اسلام، بدون آن که تمامی اندیشه‌های باطل و افکار خرافی خود را کنار گذاشته باشند، ترجمه شدن فلسفه‌ی یونان به زبان عربی و رواج آن در میان مسلمانان، وجود آیات متشابه در قرآن کریم و تفاوت توانمندی‌ها و دیدگاه‌ها در نحوه‌ی استنباط احکام شرعی از منابع آن نیز از اسباب فرقه‌گرایی و تفرقه میان امت اسلامی بوده است.

مولف پس از این مقدمه، فرقه‌هایی را که با انگیزه‌های سیاسی در جهان اسلام پدیدار گشته‌اند، معرفی می‌کند و مذهب شیعه را در کنار فرقه‌ی "خوارج" به منزله‌ی دو گرایش سیاسی که در برابر مسلمانان قد برافراشتند، مطرح می‌کند و خاستگاه و انشعاب‌های آن دو را تبیین می‌نماید. او سپس مذاهب اعتقادی را بررسی نموده، از جبریه، معتزله، اشاعره، ماتریدیه و سلفیه به تفصیل سخن می‌گوید و پایان کتاب خود را به بررسی مذاهب نوپیدایی هم‌چون "وهابیت"، "بهائیت" و "قادیانیه" اختصاص می‌دهد.

كتاب بغدادى پس از فرق الشيعه ابومحمد حسن بن موسى نوبختى متوفاى300ق. و المقالات و الفرق تألیف سعد بن عبدالله ابى خلف اشعرى (متوفاى 299 يا 301ق.) و كتاب مقالات الإسلاميين و اختلاف المصلين تألیف ابوالحسن اشعرى متوفاى 324ق. و التنبيه و الرد علی أهل الأهواء و البدع تألیف ابوالحسن محمد ابن احمد بن عبدالرحمن ملطى متوفاى 377ق.، قديمى‌ترين كتاب در معرفى فرق و مذاهب اسلامى است كه تاكنون به دست ما رسيده و در اين فن از ديگر كتب فرق پرمايه‌تر است، اگر چه از نظر بحث و استقراء و اشتمال بر فرق اسلامى و غير اسلامى به پاى دو كتاب هم‌رديف خود؛ يعنى كتاب الفصل في الملل و الأهواء و النحل ابن حزم اندلسى متوفاى 456ق. و ملل و نحل شهرستانى متوفاى 548ق. نمى‌رسد؛ ولى از لحاظ قدمت، فضيلت تقدم بر آن دو را دارد. اين كتاب از مآخذى است كه درباره چگونگى پيدايش فرق اسلامى و تاثير بعضى بر بعضى ديگر و نفوذ فلسفه‌هاى يونانى به ويژه افلاطونى جديد و ديانات مسيحى و يهودى و ایرانى و هندى در فرقه‌هاى اسلام معلومات سودمندى در اختيار ما مى‌گذارد.

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات