- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 182532 - 17/6
- وزن: 0.30kg
تحلیل و بررسی آثار بهرام صادقی
نویسنده: قهرمان شیری
ناشر: پایا
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 208
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1385 - دوره چاپ: 1
مروری بر کتاب
در بخش آغازین کتاب شرح احوال "بهرام صادقی"، سپس فهرست داستانهای کوتاه و نوشتههای چاپ نشدهی او آمده است. بخش اصلی کتاب، نقد و تحلیل داستانهای بهرام صادقی است که عبارتاند از: "سنگر و قمقمههای خالی"، "ملکوت"، "آدرس: شهر"ت"" و "جوجو جتسو".
در بخش دیگر، نگارش طنز بهرام صادقی بررسی میشود و در پی آن دیدگاه چند نویسنده (غلامحسین ساعدی، نادر ابراهیمی، حسین میرعابدینی، آذر نفیسی و کامران بزرگنیا) دربارهی صادقی و آثارش ذکر گردیده است. در بخش پایانی نیز سه داستان کوتاه از بهرام صادقی درج گردیده است که عباتاند از: "کلاف سردرگم"، "آوازی غمناک برای یک شب بیمهتاب" و "آدرس: شهر"ت""، "خیابان انشاد، خانه شماره 555".
نویسنده در بخشی از این کتاب خاطرنشان میکند: "صادقی نیز در زمرهی نویسندگانی است که از یک جهانبینی هستیستیز برخوردار است. این نوع نگرش بدبینانه که در آن نویسنده از ابتدا تا انتها منحنی اندیشهی خود را در یک میزان همسطح نگه میدارد و حتی بر غلظت آن نیز که از آغاز در سطح بالایی قرار گرفته است میافزاید همواره برای صاحب اندیشه خطرساز است. قدرت تخریبگری آن در حداقل، خودکشی، سرنوشت سه نویسندهی معروف ایران، هدایت، چوبک و صادقی مصداق مسلمی برای اثبات این حقیقت است. و صادقی در این میان، میتوان گفت عواقب دوگانهی این اندیشه را بی آن که در ظاهر خودکشی کرده باشد آزمود."
بهرام صادقی در ۱۸ دی ۱۳۱۵ در نجفآباد به دنیا آمد. او تا سال ۱۳۳۴ در اصفهان زندگی کرد و سپس برای ادامه تحصیل در دانشکده پزشکی دانشگاه تهران، به تهران سفر کرد.از سن بیست سالگی همزمان با تحصیل در رشته پزشکی، داستانهایش را در مجلات ادبی به چاپ میرساند. وی پس از سی سالگی کمتر مینوشت. اولین داستان کوتاهاش وقتی بیست سال سن داشت منتشر شد و «ملکوت»، تنها داستان بلندش، را در بیست و پنج سالهگی منتشر کرد.
بهرام صادقی در زمره ی نویسندگانی است که از یک جهان بینی هستی ستیز برخوردار است. این نوع نگرش بدبینانه که در آن نویسنده از ابتدا تا انتها منحنی اندیشه ی خود را در یک میزان هم سطح نگه می دارد و حتی بر غلظت آن نیز که از آغاز در سطح بالایی قرار گرفته است می افزاید ، همواره برای صاحب اندیشه خطرساز است. قدرت تخریب گری آن در حداقل ، عبارت است از دچار شدن به بن بست در نویسندگی و حداکثر ، خودکشی سرنوشت سه نویسنده ی معروف ایران ، هدایت ، چوبک و صادقی ...
مجموعه داستان «سنگر و قمقمههای خالی»، داستان بلند «ملکوت» و چند داستان کوتاه پراکنده، کل آثار او را تشکیل میدهند. همین دو کتاب چاپ شده آنقدر بود که او را از بزرگترین داستان نویسان معاصر ایران و صاحب سبکی پیشرو بدانند. بهرام صادقی در شامگاه دوازدهم آذر ۱۳۶۳ به دلیل ایست قلبی در منزلش در تهران درگذشت.