- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 191350 - 71/3
- وزن: 0.50kg
تحلیل رویا
نویسنده: کارل گوستاو یونگ
مترجم: رضا رضایی
ناشر: افکار
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 344
اندازه کتاب: وزیری - سال انتشار: 1382 - دوره چاپ: 2
کیفیت : نو ؛ نوشته تقدیمی دارد
مروری بر کتاب
گفتارهایی در تعبیر و تفسیر رویا
کارل گوستاو یونگ فیلسوف و روان پزشک سوئیسی بود که بسیاری معتقدند آنچه فروید ناگفته گذاشته را او تکمیل کرده است. رویکرد رادیکال یونگ در زمینه روان شناسی تاثیر شگرف بر این علم در سطح جهانی داشته است . او اولین روان شناس مدرنی است که معتقد است انسان ذاتا مذهبی است. یونگ بسیاری از معروف ترین مفاهیم در روان شناسی را ابداع کرده است.
مفاهیمی چون ناخودآگاه جمعی، سایه ها، پرسونا، عقده ها، آنیما، آنیموس و ... تحلیل رویا بخشی متمایز و بنیادی از روانشناسی تحلیلی است ، مکتبی روانشناسی که توسط کارل گوستاو یونگ و شاگردان و جانشینان وی تاسیس شد. این کتاب دیدگاه های خردمندانه ی یونگ را در زمینه ی مطالعه رویاها و معنای آنها جمع آوری می کند. مقالات این کتاب که توسط کارل گوستاو یونگ در بین سالهای 1909 و 1945 نوشته شده است ، اساسی ترین دیدگاههای یونگ در مورد خواب دیدن را نشان می دهد - خصوصا در مورد رابطه ی بین زبان و رویا.
در امور فنى، مردم باستان نمىتوانستند مدت درازى یک فکر انتزاعى را حفظ کنند. همیشه غریزۀ بازیگوش مداخله مىکرد. این را در ماشینها یا موتورهاى قدیمى سال 1820 مىتوان تشخیص داد. مثلاً در تلمبههاى قدیمى محورها را روى دو ستون دوریایى قرار مىدادند. بعضى از ماشینها را به سبک روکوکو مىساختند بسیار خندهآور بود. این بازى و تفنن است؛ و البته هر چه بیشتر به بازى و تفنن میدان مىدادند، امکان کارایى ماشین کمتر مىشد. کنجکاوىهایى که خوشایند حواسشان بود کارشان را متوقف مىکرد و در نتیجه به تفکر جدى نمىپرداختند.
دریانوردى در باد ناموافق، تغییر جهت دادن بادبانها، در عهد باستان ناشناخته بود. این تکنیک را نورمانها در قرن دوازدهم ابداع کردند. پیش از آن، دریانوردان یا منتظر مىماندند تا باد موافق بوزد یا با کمک پارو پیش مىرفتند. کف قایقها و کشتىهایشان صاف بود و حتى از تیرهاى سنگین در ته کشتى استفاده نمىکردند. با وجود این، قایقهاى 1500 تنى داشتند. کشتىهاى مصرى که غله به روم مىبردند حدود 1800 تن بودند. ما کشتىهایى با این تُناژ را در قرن نوزدهم، در حوالى 1840، ساختیم.
اینها شیوههاى تاریخى تکامل ذهن ماست و باید حتماً به حسابشان آورد. در توضیح رویاها لازم است که معناى تاریخى را در نظر گرفت. بر مبناى شخصىِ صِرف نمىتوانیم رویاها را بفهمیم. اما در تحلیل عملى نمىتوان زیاد در گذرگاههاى تاریخى جلو رفت. سعى مىکنم مختصر و عملى و ملموس سخن بگویم. در این نخستین رویایى که با بیمار تحلیل کردم، توجه او را به کیش میترا، ژودوپوم، و امثال آن، جلب نکردم. دلیلى نداشت. همین که ایدۀ دور از ذهنى دربارۀ معنى رویایش دادم کاملاً راضىام کرد. اما اینجا در جلسههایمان باید وارد جزئیات بشویم تا ببینیم رویا از چه ساخته شده است.