- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 171710 - 3/1
- وزن: 0.30kg
تحقیقی در زمینه گاه شماریهای هجری قمری و مسیحی
نویسنده: رضا عبداللهی
ناشر: امیر کبیر
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 136
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1365 - دوره چاپ: 1
کمیاب - کیفیت : درحد نو _ نو
مروری بر کتاب
«هدف از تألیف کتابی که در پیش رو دارید پاسخ به این پرسش ساده است که چگونه میتوانیم تاریخ وقايع گذشته را تعیین کنیم ؟ في المثل، هنگامی که میگوییم کورش هخامنشی در سال 900 پیش از مبدأ گاهشماری مسیحی به تخت سلطنت جلوس کرده است این تاریخ را چگونه میدانیم؟
پاسخ به این پرسش ما را مجبور میکنند که گاهشماری دوره هخامنشی را بشناسیم. شناخت گاهشماری، مستلزم شناسایی پدیدههای نجومی و قراردادهای نانوشتهای است که بشر از قدیم ترین ایام بعنوان واحد اندازه گیری زمان بکار گرفته است. پدیدههای نجومی و واحدهای قراردادی اندازهگیری زمان در فصل اول کتاب حاضر مورد بحث قرار گرفته است...
مورخان و پژوهشگران متقدم و متاخر عمربن خطاب را واضع مبدا گاهشماری هجری قمری بر پایه تاریخ هجرت حضرت محمد (ص) میدانند. اما اسناد و مدارکی نشان میدهد که نخستین روزهای پس از هجرت و در زمان حیات پیامبر به عنوان مبدا گاهشماری مسلمین به کار گرفته شده است.
در فصل نخست کتاب حاضر این گونه اسناد و مشخصات گاهشماری هجری قمری مورد بحث قرار گرفته است. فصل دوم به شرح گاهشماری مسیحی با توجه به اصل و منشا مصری آن و تغییراتی که به دفعات برای تطبیق طول سال شمسی در آن راه یافته است اختصاص دارد.
تقویم های دائمی، چند صد سال تقویم را یکجا بدست میدهد و برای تعیین صحت و سقم تاریخ و وقایعی که مورخان ضبط کردهاند بکار میآید. در فصول سوم و چهارم انواع گوناگون تقویمهای دائمی گاهشماریهای هجری قمری و مسیحی شرح شده است. تبدیل تاریخ گاهشماریهای مختلف به یکدیگر موضوع بحث فصل پنجم کتاب را تشکیل میدهد.