- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 159154 - 92/4
- وزن: 0.40kg
تجدد و تشخص
نویسنده: آنتونی گیدنز
مترجم: ناصر موفقیان
ناشر: نشر نی
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 336
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1391 _ 1383 - دوره چاپ: 7 _ 3
مروری بر کتاب
جامعه و هویت شخصی در عصر جدید
این کتاب را میتوان نوعی بازاندیشی درباره ماهیت تجدد و کنکاش درباره جامعه و هویت شخصی در عصر تجدد بشمار آرود.همانطورکه مترجم کتاب اظهار میدارد این اثر جزء نخستین تحلیلهای جامع از ساختکارهای آشکار و پنهان جامعه متجدد کنونی است که در سطح کلیات نظری باقی نمیماند.
به عقیده ناصر موفقیان این اثر را میتوان به عنوان کندوکاوی جامعه شناسانه و روانشناسانه درباره «دوران تجدد متأخر» همچون کتابی مرجع مورد استناد قرار داد. از نظر وی آنتونی گیدنز ، که در حوزه فرهنگی مغرب زمین به عنوان «آخرین تجددگرای زنده» شهرت یافته است، پدیده پر تب و تاب تجدد را نه تنها در نهادهای اجتماعی بلکه در ناپیداترین ویژگیهای روانی و ذهنی مردم جوامع متجدد نیز میکاود.
بنابراین خط اصلی کتاب را باید مسأله تجدد و تغییراتی دانست که این پدیده در کیفیت زندگی روزمره بوجود آورده است. گیدنز بر این عقیده است که تجدد را باید به عنوان نوعی نهاد اجتماعی درک کرد. و از این منظر، تغییرات حاصل از نهادهای امروزین به طور مستقیم با زندگی فردی و «خود» ما در هم می آمیزند.
از نظر وی یکی از ویژگیهای متمایز تجدد عبارت است از تأثیرات متقابل فزاینده بین دو «حدنهایی» برون مرزی و درون مرزی، یا بین تأثیرات جهانی از یک سو و گرایش های درونی از سوی دیگر.
گیدنز هدف کتاب را تحلیل ماهوی این تأثیرات متقابل و فراهم آوردن واژگان مفهومی معینی برای اندیشیدن درباره آنها می داند. وی در پی شناسایی بعضی ویژگیهای ساختاری هسته تجدد است که در برابر باز تابندگی «خود» به کنش های متقابل می پردازد.
فهرست
۱. مرزهای تجددکنونی
۲. خود امنیت از دیدگاه هستی شناسی و اضطراب وجودی
۳. مسیر خود
۴.سرنوشت خطر کردن و امنیت
۵.مصادره تجربه
۶. رنج ها و دشواری های خود
۷.ظهور سیاست زندگی