- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 176833 - 53/3
- وزن: 0.30kg
تاملات دکارتی
نویسنده: ادموند هوسرل
مترجم: عبدالکریم رشیدیان
ناشر: نشر نی
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 248
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1396 _ 1381 - دوره چاپ: 7 _ 1
مروری بر کتاب
مقدمه ای بر پدیده شناسی
با آغاز عصر مدرن ایمان دینی بیش از پیش بهصورت قراردادی بیجان جلوهگر شد و ایمان نوین و بزرگی در بشریت اندیشمند پا گرفت، ایمان به فلسفه و علم خودمختار. از این پس کل فرهنگ بشری بایستی بهوسیله دیدگاههای علمی هدایت و روشن میشد و بدینوسیله در جهت یک فرهنگ خودمختار نوین اصلاح میگردید.
درعینحال این ایمان جدید نیز به سستی گراییده و دیگر ایمانی حقیقی نیست. نه کاملاً بدون دلیل. درواقع بهجای فلسفهای واحد و زنده با تولید روزافزون و بیپایان نوشتههای فلسفی روبهروییم که درعینحال از هر گونه پیوند درونی بیبهره است. بهجای مبارزهای جدی میان نظریههای متنازع، که همان منازعه آنها بهقدر کافی گویای همبستگی درونی آنهاست، بهجای اشتراک بنیادی و ایمان خللناپذیر مؤلفانشان به فلسفهای حقیقی، با شرح و نقدهای ظاهری و با جلوهای کاذب از همکاری حقیقی و همیاری در کار فلسفی روبهروییم.
هیچ اثری از کوششهای متقابل، از آگاهی نسبت به مسئولیتها، از روحیه همکاری جدی برای دستیابی به نتایج عینی معتبر، یعنی نتایجی که با نقد متقابل پالایش یافته و قادر به مقاومت در برابر هرگونه نقد احتمالی باشند، مشاهده نمیشود. همچنین جایی که به تعداد فیلسوفان، فلسفه وجود دارد چگونه پژوهش و همکاری حقیقی میسر است؟ البته هنوز گردهماییهای فلسفی برگزار میشود، اما در آنها نه فلسفهها، بلکه فیلسوفان با یکدیگر ملاقات میکنند....
تأملات دکارتی اثری است محصول دوران پختگی اندیشه های هوسرل. در این کتاب تقریباً کلیه ی مضامین و مفاهیم پدیده شناسی نظیر رسالت دکارتی فلسفه، اپوخه و تقلیل، اگوی استعلایی، پدیده شناسی به مثابه علمی اگولوژیک، ساختار قصدی آگاهی، اگوی دیگر و اشتراک بین الاذهانی، تقویم انواع عینیت ها از ماده و طبیعت تا نفس و روح و جهان فرهنگی به نحوی فشرده و در صورتبندی های تقریباً نهایی شان بررسی می شوند.
گرچه هوسرل نتوانست به آرزوی خود برای بازنگری و تبدیل این سخنرانی ها به گزارشی کاملاً نظام مند جامه ی عمل بپوشاند با این حال این کتاب را «اثر عمده ی زندگی خویش و طرحی بنیادی از فلسفه، روش و مسائل آن» می دانست.