دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

تاریخچه عملیات نظامی جنوب

تاریخچه عملیات نظامی جنوب

نویسنده: بهرام آریانان
ناشر: ارتش شاهنشاهی
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 350
اندازه کتاب: رحلی گالینگور - سال انتشار: 1342 - دوره چاپ: 1

کمیاب - کیفیت : درحد نو _ نو ؛ با گالینگور صحافی شده

 

مروری بر کتاب

مصور به همراه نقشه های خارج ازمتن

در فاصله میان تصویب لایحه انجمن‌های ایالتی و ولایتی در تاریخ ۱۴ مهر ۱۳۴۱ و لغو آن در ۸ آذر ۴۱ تا تاریخ ۱۹دی‌ماه همان سال که رفراندوم لوایح شش‌گانه اعلام گردید، رژیم با طرح و بزرگ‌نمایی قتل مشکوک رئیس اصلاحات ارضی فیروزآباد فارس، مهندس "ملک عابدی" را بهانه حمله و کشتار عشایر کرد.

با شکل‌گیری سرکشی و تمرد عشایر فارس از دستورات حکومت مرکزی و دولت اسدالله علم، یگانهایی از ارتش تحت فرماندهی سپهبد آریانا به فارس اعزام شدند و پس از درگیریهای شدید بین طرفین نیروهای دولتی توانستند به شورش عشایر فارس پایان دهند. اسدالله علم که در رأس دولت قرار داشت تبلیغات شدیدی بر ضد شورشیان فارس به راه انداخته بود و حرکت آنها را به تحریکات گروههای دیگری نسبت می‌داد.

چنان که در تاریخ 14 دی 1341/1962م علم در ضیافت انجمن مطبوعات راجع به عشایر فارس گفت: «ما محرکین توطئه فارس را می‌شناسیم. دولت مرکز تحریکات را می‌داند و اگر لازم باشد محرکین را معرفی خواهد کرد».

سپهبد آریانا در اسفند ۴۱ توسط شاه با اختیارات تام با عنوان فرمانده نیروهای جنوب به شیراز رفت و موفق شد که تا تابستان ۴۲ که اوج درگیری و خونریزی بود، این شورش را سرکوب کند.نقش آریانا در فرماندهی عملیات جنوب که در زمان خود در رسانه‌های داخلی و خارجی بازتاب وسیع داشت، سبب شهرت او شد. 

"حسین معتمدی منوچهری تنکابنی" (بهرام آریانا) در ۲۷ اسفند ۱۲۸۵ش. در تهران متولد شد. پدر او "صدرالدین" از اهالی «ثلاث تنکابین» بود. او پس از طی مدارس ابتدایی وارد مدرسه سیاست و نظام شد. سپس در سال ۱۳۰۴ش. به دانشکده صاحب منصبی مدرسه نظام پیوست. منوچهری در سال ۱۳۰۶ به درجه ستوان دومی رسید. نسب مادری آریانا به "معتمدالدوله" والی اصفهان، از کارگزاران قسی‌القلب قاجار می‌رسید. آریانا از مهر ۱۳۱۸ش. در دانشکده افسری سمت کفیل فرمانده گردان را در اختیار گرفت و در اول مهر ۱۳۲۴ش. معاون اداری دانشکده افسری شد. وی در تیر ماه سال ۱۳۲۸ش. به سمت فرمانده لشگر گارد شاهنشاهی منصوب گردید و یک سال بعد، در سال ۱۳۲۹ش.، درجه سرتیپی را احراز نمود و تا شهریور ۱۳۳۱ش. در این سمت حساس ماند.

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات