- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 180944 - 9/4
- وزن: 0.60kg
تاریخ گسترش اسلام
نویسنده: توماس آرنولد
مترجم: ابوالفضل عزتی
ناشر: دانشگاه تهران
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 450
اندازه کتاب: وزیری - سال انتشار: 1358 - دوره چاپ: 1
کمیاب - کیفیت : درحد نو _ نو
مروری بر کتاب
در حال حاضر دین اسلام از مراکش تا زنگبار، از سیرالیون تا سیبریه و چین و از بوسنیا تا گینه جدید را فراگرفته است. در خارج از مناطق، سرزمین و کشورهای اسلامی، مانند چین و روسیه که دارای جوامع بزرگ مسلمان می باشند، جوامع کوچکتر مسلمان که دل در گرو معتقدات اسلامی گذارده اند و در میان جوامع غیرمسلمان زندگی می کنند نیز وجود دارند.
نمونه هایی از این جوامع عبارتند از مسلمانان لهستانی زبان از نسل تاتارهای ساکن لیتوانی که اینک در مناطق کونو، ویلنو و گرودنو سکونت دارند؛ مسلمانان آلمانی زبان کیپ کالونی و قبایل کولی که دین خود را، اسلام، به جزایر هند غربی، آمریکای لاتین و گینه بریتانیا و گینه هلند بردند. در سالهای اخیر نیز اسلام پیروانی شیفته در انگلستان، آمریکای شمالی، استرالیا و ژاپن به دست آورده است...
کتاب «تاریخ گسترش اسلام» اثر اولیه مهمی از خاورشناس بریتانیایی و مورخ هنر اسلامی سر توماس واکر آرنولد (1864-1930) است. آرنولد در دوونپورت، انگلستان متولد شد و از کالج Magdalene، کمبریج فارغ التحصیل شد. در سال 1888 به هند بریتانیا نقل مکان کرد و در آنجا به تدریس فلسفه در کالج آنگلو شرقی محمدی (دانشگاه مسلمانان علیگره کنونی) پرداخت. در آنجا بود که او شروع به ایجاد پیوندهای محکم با اصلاح طلبان مسلمان هندی مانند سر سید احمد خان و شبلی نعمانی کرد.
آرنولد سابقه طولانی در تدریس داشت که او را به کالج دولتی لاهور برد و سپس به انگلستان بازگشت و در آنجا استاد مطالعات عربی و اسلامی در دانشگاه لندن شد. این کتاب در 13 فصل، گسترش دین اسلام را از عربستان به سمت غرب به اروپای مسیحی و از شرق به ایران، آسیای مرکزی، هند و فراتر از آن نشان می دهد.
گسترش بعدی مسلمانان به آفریقا، بالکان و مجمع الجزایر مالایی نیز پوشش داده شده است. به طور کلی، این کتاب توضیح ظریفی برای گسترش اسلام در سرزمینهای مسیحی پیشین ارائه میکند، و از بحث رایج در مورد آزار و اذیت مسلمانان علیه مسیحیان دور میشود و عواملی مانند اقتصاد، مدارا، سیاست و تجارت را در نظر میگیرد
فهرست
بخش اول: عربستان
بخش دم: پیغمبر در مکه
بخش سوم: پیغمبر در مدینه
بخش چهارم: خلفای راشدین
بخش پنجم: اومویان
بخش ششم: عباسیان