- موجودی: موجود
- مدل: 187352 - 86/4
- وزن: 1.00kg
تاریخ و فرهنگ نی ریز
نویسنده: محمدجواد شمس نیریزی
ناشر: کوثر نیریز
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 830
اندازه کتاب: وزیری گالینگور روکشدار - سال انتشار: 1379 - دوره چاپ: 1
کمیاب - کیفیت : درحد نو ؛ مهر دارد
مروری بر کتاب
تصاویر رنگی
پیشینه تاریخی نیریز و شرح احوال و آثار بزرگان آن
نِیریز یکی از شهرهای استان فارس و نام یک گوشه در موسیقی ایرانی در ایران است. این شهر، مرکز شهرستان نیریز است. نیریز در جنوب دریاچه بختگان و شهرستان بختگان و در مغرب سیرجان و شهربابک در استان کرمان و در مشرق استهبان و جنوب غربی شهرستان خاتم در استان یزد و در شمال داراب و حاجیآباد استان هرمزگان واقع است. نیریز از مهمترین شهرهای جنوب ایران میباشد. نیریز نقطه تلاقی استانهای فارس، کرمان، یزد، هرمزگان و اصفهان میباشد.
تعیین تاریخ دقیق پیدایش این سرزمین و ارائه تصویر درست و روشن از آن در دورههای مختلف تاریخی، مشکل و در مواردی غیرممکن است. برخی آن را به دورهٔ اساطیری کیانیان و دورهٔ مادها نسبت میدهند که منبع و مآخذی قابل اعتماد در این زمینه وجود ندارد. بر اساس دانستهها و اطلاعات موجود میتوان به احتمال گفت که پیشینه تاریخی نی ریز به دوره هخامنشیان بر میگردد به دنبال کاوشهای باستانشناسی که در اوایل سدهٔ بیستم در تخت جمشید انحام گرفت، الواحی گلی مربوط به دورهٔ هخامنشیان به دست آمد که در آنها (حدود ۱۵ لوحه) به نامهایی چون نَرِزُّش، نَرِزیش و… برمیخوریم که به عقیدهٔ باستان شناسان به نی ریز برمیگردد.
بر اساس دانستهها و اطلاعات موجود میتوان به احتمال گفت که پیشینه تاریخی این شهر به دوره هخامنشیان برمیگردد. بدنبال کاوشهای باستانشناسی که در اوایل سده ۲۰ در تخت جمشید انجام گرفت الواح گلی مربوط به دوره هخامنشیان بدست آمد، این الواح به خط میخی عیلامی که مربوط به امور اداری، جیره غذایی، پرداخت دستمزد کارگران و زره سازان است و در فاصله سالهای ۱۹۳۳ تا ۱۹۳۴ میلادی هیئت اکتشافی مؤسسه شرقشناسی به سرپرستی هرتس فلد آنها را کشف کرد، تعدادی از این الواح متعلق به سالهای ۱۳ تا ۲۸ شاهنشاهی داریوش اول بودهاست.