- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 183169 - 111/5
- وزن: 1.50kg
تاریخ و عقاید اسماعیلیه
نویسنده: فرهاد دفتری
مترجم: فریدون بدره اى
ناشر: فرزان روز
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 947
اندازه کتاب: وزیری گالینگور روکشدار - سال انتشار: 1376 - دوره چاپ: 2
کمیاب - کیفیت : نو ؛ رو کش کتاب درحد نو
مروری بر کتاب
کتاب تاریخ و عقاید اسماعیلیه نوشته آقای دکتر فرهاد دفتری یکی از بهترین کتابهای نوشته شده در معرفی شیعیان اسماعیلیه است. اصل این کتاب به انگلیسی تالیف و سپس توسط آقای دکتر فریدون بدره ای به فارسی ترجمه شده و تاکنون بارها در ایران منتشر شده است.
این کتاب از سه مقدمه (مترجم، نویسنده و ویلفرد مادلونگ) و هفت فصل به ترتیب ذیل تشکیل شده است:
1. پیشرفت غربیان در مطالعات اسماعیلى
2. منشأ و تحوّلات اولیه مذهب تشیع
3. اسماعیلیه نخستین
4. اسماعیلیه فاطمى
5. اسماعیلیه مستعلوى
6. اسماعیلیه نزارى در دوره الموت
7. اسماعیلیه نزارى بعد از دوره الموت.
از امتیازات کتاب حاضر این است که نویسنده در مواردى از نقشه جغرافیایى نیز استفاده کرده است. همچنین نسبنامه و شجره امامان و داعیان اسماعیلى را به صورت نمودار آورده است. دیگر اینکه فهرستى از اصطلاحات مرتبط با اسماعیلیان با توضیحات مختصر ارائه شده است. همچنین در بخشهایى از کتاب تصاویرى از اماکن و شخصیتهاى اسماعیلى آمده است.
در كتاب حاضر، نویسنده، نخستین تركیب جامع و مفصل از تاریخ پیچیده اسماعیلیه را عرضه می دارد. شرحی كه وی عرضه می كند، پیشرفت تحقیقات جدیدی را كه در متون ویراسته مختلف، تكنگاشتها، و مقالات به صورت فوق العاده پراكنده وجود دارد به خوبی منعكس می سازد، و آنها را درهم تلفیق كرده و به صورت داستانی خواندنی بیرون می آورد. در بعضی زمینه ها، به ویژه در زمینه تحولات جدید، كتاب او مطالب كاملاً تازه ای در بر دارد. بی هیچ مشكل، این كتاب را دانشجویان و دیگر كسانی كه به جنبه های مختلف تاریخ اسماعیلی علاقه مند هستند، به عنوان یك مرجع كلی قدر فراوان خواهد نهاد.
اسماعیلیان پس از شیعیان دوازده امامی (اثنی عشری) دومین جماعت بزرگ مسلمانان شیعی مذهب را تشکیل می دهند و امروز به عنوان اقلیتهای دینی در بیش از بیست و پنج کشور در آسیا،آفریقا،اروپای شمالی پراکنده هستند. با کشف و مطالعه آثار بیشمار از متون اصیل اسماعیلی که در مجموعه های خصوصی در یمن،سوریه (شام) ایران و آسیای مرکزی و هند محفوظ مانده است،انقلابی در تحقیقات اسماعیلی پدید آمده.
بسیاری از این متون که عمدتا به زبانهای عربی و فارسی نگارش یافته اند،ویراسته و منتشر شده اند و یا به صورت دستنویس در دسترس محققان قرار گرفته اند، و بدین ترتیب به پیشرفت قابل توجهی در مطالعات جدید اسماعیلی کمک کرده اند. تمام دوره ها و مراحل مختلف تاریخ اسماعیلیه مانند دوره نخستین دوره فاطمی دوره الموت در تاریخ نزاریان دوران بعداز الموت در تاریخ نزاریان تا زمان حاضر و نیز تاریخ اسماعیلیان مستعلوی از ابتدا تا حال، در این کتاب مورد بررسی قرار گرفته اند.
افزون براین، فصل اول کتاب به بررسی پیشرفت در مطالعات اسماعیلی اختصاص یافته و پس از آن یک فصل کامل به سرآغاز و تاریخ اولیه شیعیان امامی تخصص یافته است. بدون تردید این کتاب مرجعی معتبر در جنبه های مختلف تشیع به طور کلی و تاریخ اسماعیلیه به طور اخص می باشد