- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 165947 - 92/5
- وزن: 0.70kg
تاریخ و آثار اسلامی مکه مکرمه و مدینه منوره
نويسنده: اصغر قائدان
ناشر: مشعر
زبان كتاب: فارسي
تعداد صفحه: 450
اندازه كتاب: وزیری - سال انتشار: 1384 - دوره چاپ: 6
مروری بر کتاب
مصور
اين نوشتار، تحقيقي درباره آثار و اماكن مذهبي شهرهاي مكه و مدينه است كه مؤلف با بهره گيري از هفتاد و چهار كتاب مهم در تاريخ اسلام و مكه و مدينه؛ مانند المغازي واقدي، اخبار مدينة الرسول ابن نجار، تاريخ المدينة المنورة ابن شبه، سفرنامه ابن بطوطه، مروج الذهب مسعودي و همچنين تجربيات و مشاهدات سفر حج خود، آن را به رشتة تحرير درآورده است.
هدف از تالیف این کتاب شناساندن پیشینه مکانهای مقدس مکه و مدینه و چگونگی تخریب آنها در دهههای اخیر و نیز آشنایی حجگزاران و زائران حرمین شریفین با این مکانهای مقدس میباشد.کتاب دارای دو مقدمه یک زمینه و دو بخش بنیادین است که از همه امور عربستان سخن به میان آورده و در دو بخشاش به همه اطلاعاتی که حجگزاران و زائران و دیگران نسبت به حرمین لازم دارند را بیان کرده است.
نویسنده در پایان، نقشه استانهای عربستان را همراه 97 عکس رنگی از مکانهایی مهم چون اُحُد، مسجد شجره، قلعه خیبر، فدک و بیابان رَبذه آورده است. این تصاویر به لحاظ چگونگی و کمیت بر تصاویر کتابهای معاصر برتری چشمگیر دارد.
فهرست
موضوعاتی مانند موقعیّت جغرافیایی، نامهای مشهور و تاریخی و فضیلتهای مکه و مسجدالحرام.
پیشینه، بازسازیها و گسترشهای مسجدالحرام.
جغرافیای تاریخی سرزمین مکه
مساجد تاریخی مکه
گورستان تاریخی و کهن ابوطالب و فضیلتهایش و چند تن از مشاهیر مدفون در آن و مزار شهدای فَخ.
وصف خانهها و مساجد تاریخی مکه، تخریب شده در دوران سعودی.
میقاتهای حج، حرم و مساجد آغازین منطقه حرم.
موضوعاتی مانند مشعر الحرام، مُزْدَلَفَه، وادی مُحَسّر، سرزمین مِنا و جَمَرات.
مکانهای تاریخی میان مکه و مدینه، مانند مزار شهدای بدر، غدیر خم، مسجد غدیر خم و زیارتگاه اَبواء (مرقد حضرت آمنه بنت وهب).
موقعیّت جغرافیایی و پیشینه مدینه، ورود یهودیان از شامات و مهاجرت اوس و خزرج از یمن به مدینه، نامها و فضیلتهای مدینه و هجرت پیامبر
مطالبی در باره مسجدالنبی و آثار تاریخی مربوط به آن، از جمله ستونها، ایوان صُفّه، محرابها، خانه و مرقد مُطهّر پیامبر، خانه امیر مؤمنان و حضرت فاطمه همراه با مباحث تاریخی آنها و گسترشهای گوناگون در گذر زمان.
خانهها و مسجدهای ویران شده در دوران سعودی، مکان سقیفه و مسجد بنیساعده.
و...