دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

تاریخ نقد جدید ؛ جلد پنجم

تاریخ نقد جدید

نویسنده: رنه ولک
مترجم: سعید ارباب شیرانی
ناشر: نیلوفر
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 550
اندازه کتاب: وزیری گالینگور روکشدار - سال انتشار: 1383 - دوره چاپ: 1

کیفیت : نو ؛ روکش کتاب خاک گرفتگی مختصری دارد

 

مروری بر کتاب 

جلد پنجم : نقد در انگلستان: 1950 - 1900

جلد پنجم کتاب نقد جدید با نقد در نیمه‌ی نخست قرن بیستم و سمبولیسم در انگلستان آغار می‌شود و درواقع تمرکز اصلی این جلد بر نقد انگلیسی و تمرکز جلد بعدی یعنی ششم بر نقد آمریکایی است که در یک جهت جدا از منتقدان دیگر کشورهای اروپایی گام‌های بزرگی برداشتند. نقد مارکسیستی در این کشورها پا گرفته بود و تأثیر فروید در گرایش منتقدان به تحلیل روانی واضح بود. بعد از سمبولیسم نویسنده به منتقدان دانشگاهی همچون والتر رالی، سپس به تسلط گروه بلومزبری و ظهور رمانتیک‌های جدید می‌پردازد و در نهایت کتاب با بررسی آرای ویلیام امپسن به پایان می‌رسد.

رنه ولک یکی از برجسته‌ترین منتقدان ادبی (1995-1903) برخاسته از مکتب زبان‌شناسی و متن‌شناسی پراگ بود. این مورخ ادبی در اوایل جنگ جهانی دوم به آمریکا مهاجرت کرد و مطالعات خود را تا آخر عمر در این کشور ادامه داد. ولک آثار بسیاری دارد؛ اما شاهکار او مجموعه‌ی هشت‌جلدی نقد جدید است که در آن نظریه‌های نقد را از 1750 تا 1950 بررسی، تحلیل و ثبت می‌کند. برای او نقد هم داوری درباره‌ی آثار و نویسندگان و به عبارت دیگر نقد حکمی و عملی است و هم اصل و اساس ادبیات، نظریه‌ی ادبی، خاستگاه و نقش و تأثیر آن در زندگی و تمدن بشری مدنظر است.

... به این ترتیب سه نوع نمادپردازی وجود دارد: تلویحی، ساخت ارادی و اختیاری، و تنها شیوه‌ی راستین نمادپردازی که عبارت است از کشف یا مکاشفه‌ی دنیای ملکوتی. اما از بخت خوش نقد، ییتس توانست در چارچوب این بحث، مسائل انتقادی بسیاری را مطرح کند و در همه‌ی موارد در سازگار ساختن اضداد با یکدیگر کوشا بود.

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات