دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

تاریخ نظامی ایران ؛ جنگهای دوران ماد و هخامنشی

تاریخ نظامی ایران

نویسنده: نصرت الله مشکوتی
ناشر: ارتش شاهنشاهی
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 450
اندازه کتاب: وزیری گالینگور - سال انتشار: 1353 - دوره چاپ: 1

کمیاب - کیفیت : درحد نو _ نو 

 
مروری بر کتاب  

جنگهای دوران ماد و هخامنشی

مصور همراه با هفت نقشه جغرافیایی خارج از متن

تنظیم مطالب مستند و گردآوری منابع مسلم درباره سوابق تاریخی و اجتماعی قوم ماد و تحقیق در اوضاع اولیه این قبیله و محل و سکنی آنان تا حدود یک قرن پیش، خالی از مشکلات فراوان نبود. زیرا کلیه اطلاعات تاریخی درباره تاریخ ماد بر اساس مطالبی افسانه وار تنظیم شده بود که همان افسانه ها و حکایات و مطالب تاریخی هم در مقام مقایسه با یکدیگر دارای اختلافات فاحشی بود.

تا اینکه در طی صد سال اخیر در نتیجه یک رشته مطالعات تاریخی و تتبعات باستانشناسی برای علاقمندان به تحقیق در تاریخ ماد مدارکی به دست آمده که در نتیجه بر قسمتی از تاریکی ها تاریخ این قوم روشنایی ضعیفی تابیده است، یا به عبارت دیگر می توان گفت که علاوه بر منابع آشوری و یونانی و نوشته های هرودوت و دیگران، اطلاعات گرانبهای مستند دیگری از طریق کاوش و بررسی های تاریخی گردآوری شده که تا حدودی در روشن ساختن مسیر عمومی تاریخ تشکیل نخستین جامعه ماد و تاسیس امپراطوری بزرگ آن، کمک های شایان توجهی می نماید.

اقوام ماد که از تیره ای از نژاد آریا می باشند، از راه جبال قفقاز به حدود شمالی ایران سرازیر شده و چون از سایر دسته های این نژاد زورمندتر بوده، به تدریج در نواحی آذربایجان، کرمانشاهان، کردستان شرقی و حدود شهر همدان (هگمتانه) سکونت اختیار کردند...

مادها نخستین حکومت آریایی هستند که توانستند مردمان ساکن در فلات ایران را متحد کرده و در قاموس یک کشور منسجم بر کل منطقه حکم‌رانی کنند. از طرف دیگر با سقوط این سلسله و قدرت‌گیری پارس‌ها (هخامنشیان) که آنان نیز از تیره آریایی و درواقع عموزاده مادها بودند، سنت‌ و فرهنگ مادها با پارس‌ها پیوند یافته و شالوده فرهنگ ایرانی را بنیان نهاد که تا امروز نیز ادامه دارد. میان دو حکومت ماد و پارس، تشابهات ناگسستنی‌ای موجود بوده و تمیز این دو از هم، کاری بس نابخردانه است. از آن‌جهت که جدای از این مهم که مادها و پارس‌ها هر دو آریایی و از یک نژاد واحد بودند، تغییر قدرت در سیستم سیاسی ایرانیان با سقوط مادها و به قدرت رسیدن پارس‌ها نیز توسط کوروش بزرگ هخامنشی انجام گرفت که او خود از جانب پدر، از اشراف‌زادگان پارسی و از جانب مادر، نوه آخرین شاه ماد قلمداد می‌گردید (درواقع کوروش یک شاهزاده پارسی- مادی بود) و همین پیوند، حلقه ارتباطی میان مادها و پارس‌ها است.

حتی بعدها که با مرگ کمبوجیه (پسر کوروش) و بر تخت نشستن داریوش بزرگ -عموزاده‌ی وی- قدرت از یک شاخه به شاخه‌ی دیگر در میان پارس‌ها منتقل شد، داریوش با دختر کوروش ازدواج نمود و حاصل این ازدواج، خشایارشا بود که به زودی بر تخت‌شاهی تکیه کرد. بنابراین خشایارشا و اخلاف او از جانب مادر نسب به کوروشــی می‌بردند که نوه‌ی دختری مادها بود و بدین‌ترتیب خون مادی تا پایان روزگار هخامنشیان در این خاندان باقی ماند. جدای از خاندان شاهی، پیوند میان این دو گروه در دربار نیز تا پایان روزگار هخامنشیان ادامه داشت و مادها همواره در امپراطوری هخامنشی مسئولیت‌های سیاسی و نظامی مهمی را برعهده داشتند. در تخت‌جمشید نگاره‌های بسیاری از بزرگان و صاحب‌منصبان مادی وجود دارد.

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات