- موجودی: موجود
- مدل: 202688 - 12/6
- وزن: 0.60kg
تاریخ معماری مدرن
نویسنده: لئوناردو بنه ولو
مترجم: حسن نیر احمدی
ناشر: مهندسین مشاور نیرسان
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 328
اندازه کتاب: خشتی لب برگشته - سال انتشار: 1377 - دوره چاپ: 1
کیفیت : درحد نو ؛ عطف کتاب تاب مختصری دارد
مروری بر کتاب
مصور
جلد دوم : پس از جنگ جهانی دوم تا پایان دهه هشتاد
معماری مدرن یا معماری نوگرا ؛ نام جنبشی در معماری است. در معماری مدرن، کارکرد با ایدههایی ترکیب میشود که مفاهیم و فرمهای تاریخی از آن حذف شدهاند. از شیوههای این نوع معماری میتوان سبک بینالمللی، آرت دکو، معماری آلی، و سبک چمنزار را نام برد.نخستین آگهی (اعلامیه) مهم بینالمللی معماری نوین، وایسنهوف در اشتوتگارت –۱۹۲۷- در واقع نمایشگاهی با عنوان «سکونتگاه» بود.
جنبش مدرن با در نظر گرفتن سکونتگاه به عنوان نقطه عطف، سلسله مراتب سنتی کارهای ساختمانی را دگرگون کرد. کلیسا و قصر، به عنوان مهمترین کارهای گذشته، اهمیت خود را از دست دادند، و از آن زمان به بعد موسسات عمومی دولتی، «توسعه» خانه را مورد توجه قرار دادند. به موجب همین امر نوعی نگرش دموکراتیک جدید، بر پایهٔ ساختار دنیای نوین پدید آمد.
بارها پیشگامان معماری مدرن تازگی جهان مدرن را یادآور شدند، و تأکید کردند که اکنون معماری نمیتواند با فرمهای گذشته به کار رود. در این باره، شعار لو کوربوزیه بسیار شناخته شدهاست: «عصر مهمی آغاز شدهاست. روحیه جدیدی به وجود آمده… سنتها و رسوم باعث سرکوب معماری شدهاند.
«سبکها» دروغ اند… عصر متعلق به ما، و سبک متعلق به آن، روز به روز معین میشوند.» و میس ون در روهه میافزاید: «نه دیروز، نه فردا، بلکه فرم را تنها در همین امروز میتوان معین ساخت.» این عقیده که بیان شد بیتوجه به عقاید سیاسی بود، گرچه هر دو با نگرشی ریشهای با یکدیگر پیش میرفتند. هانس مه یر مارکسیست در مقالهای با عنوان «دنیای نوین» نوشت: «هر عصری فرم جدید خود را میطلبد. هدف ماست که به دنیای جدید، شکلی جدید با معانی امروز بدهیم. اما دانش ما از گذشته باری است که بردوش ما سنگینی میکند…» نتیجه آنکه، معماری باید از نو دست بهکار شود «انگار هرگز پیش از این نبودهاست»، و این هدفی است که پیش از این دربارهٔ آغاز قرن مطرح نشده بود.