- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 182471 - 12/6
- وزن: 1.20kg
تاریخ مردم شناسی
نویسنده: ه. ر. هیس
مترجم: ابوالقاسم طاهری
ناشر: ابن سینا
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 718
اندازه کتاب: وزیری - سال انتشار: 1340 - دوره چاپ: 1
کمیاب - کیفیت : در حد نو
مروری بر کتاب
مصور
مردم شناسی مطالعه نوع بشر است که مطالعه فرهنگ انسان کهن و یا امروزی را در بر می گیرد اما به آن محدود نمی شود. تخصص ها و گرایش ها در مطالعات مردم شناختی شامل مردم شناسی فرهنگی ، زیست شناختی ، فیزیکی ، و پزشکی می شود. هر یک از این گرایش ها بر جنبه متفاوتی از جمعیت و فرهنگ بشری در دوره زمانی خاص متمرکز است.
اگر تاریخ انسان را مطالعه کنیم خواهیم دید که انسان جدید دارای زمان بسیار مختصری نسبت به انسان ما قبل تاریخ می باشد چرا که تاریخ ، انسان را بر اساس فسیل ها حدود چهار میلیون سال تخمین زده است ولی انسان جدید و تاریخی در حدود پنج هزار و پانصد سال می باشد.
انسان ما قبل تاریخ و انسان تاریخی براساس اختراع خط و ارتباطات نوشتاری ، ترسیم می شود ما قبل خط ، ماقبل تاریخ و بعد از خط ، تاریخی محسوب می شود ؛ پس ارتباطات ، محل تقسیم تاریخ بشر و انسان در روی کره زمین است ؛ چرا که انسان همزاد ارتباطات است و بدون ارتباطات انسان وجود خارجی ندارد به همین دلیل اولین فلاسفه یونانی ، انسان را حیوان ناطق یا سخن گو یا ارتباط گر تعریف کردند.
هدف مولف در نگارش این کتاب، بیان تاریخ مردم شناسی اجتماعی است. کلیه عادات و آداب و رسوم و معتقدات و اخلاقیات اقوام مختلف را در خلال ترجمه احوال بزرگترین دانشمندان مردم شناس به تفصیل تمام وصف می کند. مولف کوشیده است که ضمن تذکره احوال این رجال، دورنمائی از فعالیت های عقلانی، و آراء حکما و دانشمندان معاصر آنها را بر خواننده عرضه دارد، تا کمک بفهم استدلالات آنها در تکامل داستان بشری کرده باشد. خواننده متوجه خواهد شد که مولف چطور این رجال بزرگ علم مردم شناسی را از لحاظ آراء و عقایدشان به مکاتب متعدد تقسیم می کند و وجوه تمایز و افتراق بین یک مکتب و سایر مکاتب را توضیح می دهد.
فهرست
مردم شناس مرزنشین (در احوال هنری رواسکول کرافت)
نژادی سربلند و ترقیخواه (در احوال لوئیس هنری مورگان ؛ بخش اول)
راز موحش داروین (در بیان تکامل و علم مردم شناسی)
سه تن حقوق دان و جماعات بدوی (دربیان احوال سر هنری مین ، یوهان باخوفن ، جان مک لنان)
کلاف سردرگم خویشاوندی (درباره لوئیس هنری مورگان ؛ بخش دوم)
فرضیه سیر قهقرائی در برابر سیر تكاملی (در بیان احوال سر جان لباک)
مسافران شادکام (در بیان احوال سر ادوارد بارنت تایلور ؛ بخش اول)
تاریخ طبیعی ارواح (در بیان احوال سر ادوارد بارنت تایلور ؛ بخش دوم)
انگشتان گلگون پگاه (در بیان احوال سر ادوارد بارنت تایلور ؛ بخش سوم)
و ...