- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 148066 - 65/5
- وزن: 0.60kg
تاریخ مختصر عقاید اقتصادی
نویسنده: لویی بدن , سیمونه دوسیموندی , شارل فوریه , سن سیمون , توماس رابرت مالتوس , دیوید ریکاردو و...
مترجم: هوشنگ نهاوندی
ناشر: دانشگاه تهران
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 390
اندازه کتاب: وزیری - سال انتشار: 1352 - دوره چاپ: 1
کمیاب - کیفیت : درحد نو
مروری بر کتاب
از آغاز تا نیمه اول قرن بیستم
تاریخ مختصر اندیشههای اقتصادی مقدمهای برای ورود به تاریخ وسیع عقاید اقتصادی است. هدف کتاب مرور کلی و مختصر مهمترین مکاتب اقتصادی از آغاز تاکنون است. هر فصل کتاب یک نظام اقتصادی را شرح میدهد. مختصر بودن کتاب بهدلیل تمرکز بر آراء تعداد اندکی از مهمترین نظریهپردازان هر مکتب است.
عقاید اقتصادی قبل از کلاسیکها، اقتصاد سیاسی کلاسیکها، اقتصاد نئوکلاسیک، مکاتب تاریخی و نهادگرایی، اقتصاد کلان پولی، مکاتب حدید، و تحول مکتب کلاسیک مهمترین فصول کتاب را تشکیل میدهند. مطالب کتاب یک پیشنیاز ضروری برای بسیاری از درسهای رشتهی اقتصاد است.
دانش اقتصاد ساخته و پرداخته اندیشه بزرگانی است که سالیان پیوسته در این زمینه کوشیده اند. لیکن هر اندیشه اقتصادی تحت تاثیر محیط اجتماعی، زمان، سیاست، فلسفه و مشرب اقتصاددان قرارگرفته و میدان را به پیدایش نظریه مخالف یا گشایش راه تکامل یا عقیده ای تازه در سطحی برتر و جامع تر سپرده است. علم اقتصاد از تلفیق و ترکیب این عقاید به صورت مدون درآمده و کمال یافته است. در این کتاب اصول فکری، آراء مکاتب و سیر اندیشه های اقتصادی از یونان و روم قدیم تا دوران معاصر مورد تجزیه و تحلیل قرارگرفته است.
فصل اول کتاب ترجمه ای است از فصل اول از قسمت اول کتاب: Manuel d’ Economie Politique تالیف مشترک دانشمند فقید Louis Baudin و آقای Alian Barrere استاد اقتصاد دانشگاه پاریس.فصل های دوم تا هشتم (به جز قسمتهای سوم و چهارم فصل اخیر) از کتاب تاریخ عقاید اقتصادی تالیف Louis Baudin ترجمه شده است که سه بار نیز انتشار یافته بود. چنانکه خوانندگان ملاحظه خواهند فرمود، این ترجمه به دقت مورد تجدید نظر قرار گرفته و تکمیل شده است، چه در متن و چه در حواشی.
قسمت سوم از فصل هشتم، ترکیبی است از ترجمه فصل مربوط در کتاب فوق و قسمتی از کتاب Les Doctrines Economiques تالیف آقای Josephe Lajugie، چاپ ۱۹۶۹٫ . قسمت چهارم از فصل هشتم، از جزوه تکمیلی کتاب لوئی بُدَن که چندی بعد از اصل کتاب انتشار یافت، ترجمه شده است که به مکتب ریاضی یا تعادل اختصاص دارد. فصل نهم ترجمه ای است از فصل آخر از قسمت اول کتابی که برای تهیه فصل اول مورد استفاده قرار گرفته و نیز نتیجه. و به این ترتیب از منابع مختلف مربوط به یک نویسنده (و دو همکار نزدیک او) مجموعه نسبتا کامل و ساده ای فراهم شده و در اختیار خوانندگان فارسی زبان قرار می گیرد…