- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 166228 - 65/3
- وزن: 0.80kg
تاریخ مبارزات مردم ایل قشقائی از صفویه تا پهلوی
نویسنده: منوچهر کیانی
ناشر: کیان نشر
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 320
اندازه کتاب: وزیری سلفون - سال انتشار: 1385 - دوره چاپ: 2
مروری بر کتاب
مصور
ایل قشقایی از اوایل دوره صفویه وارد خطه ی جنوب ایران شد و از دوره زندیه حیات فعالی را در عرصه سیاسی - اجتماعی این ایالت آغاز کرد، این تأثیرگذاری از دوره مشروطیت و همگام با مبارزات مشروطه خواهی در ایالت فارس، وارد مرحله اثر گذار جدیدی شد و پیوند مستحکمی بین علمای پیشرو فارس و انقلابیون جنوب برقرار ساخت.كتاب حاضر مروری است بر مهمترین تحولات و رویدادهای ایل قشقایی از عصر صفویه تا دوران پهلوی كه در هفت فصل تدوین شده است.
• در فصل اول با عنوان “تاریخ و خاستگاه قشقاییها“ از زمان و مبداء قشقاییها، چگونگی تشكیل ایل، زبان، ارتباط با آذربایجان، جمعیت، طوایف و تیرههای مختلف ایل قشقایی سخن به میان آمده است.
• در فصل دوم، تاریخ قشقاییها در دوران صفویه و افشاریه بازگو میشود و طی آن مطالبی دربارة ابوالقاسمبیگ فارسیمدان،مبارزات امامقلیخان با انگلیسیها(امام قلیخان قشقایی: فاتح جزیره هرمز و کسی که به سلطه ۱۱۷ سالة امپراطوری اشغالگر پرتغالی و عثمانی در جنوب خلیج فارس به ویژه اشغال جزیره قشم پایان میدهد.) لازم به ذکر است که هرسال ۱۰ اردیبهشت سالگرد این روز، با عنوان «روز ملی خلیجفارس» گرامی داشته میشود.
• فصل سوم به بررسی وضعت قشقاییها در دوره زندیه اختصاص دارد.
• فصل چهارم سرگذشت مردم و رهبران ایل قشقایی در دوره قاجار با این موضوعات تشریح میگردد: قیامهای مكرر قشقاییها در دوره قاجار، مبارزات آنها با بختیاریها و حكام دست نشانده شاهان قاجار در فارس، درگیریهای قشقاییها با قبایل عرب و بالاخره جنگهای قشقاییها با نیروهای انگلیسی.
• فصل پنجم به ارزیابی نقش ایل قشقایی در فرآیند و وقوع انقلاب مشروطه اختصاص یافته است.
• فصل ششم به مبارزه و مقاومت قشقاییها در برابر نیروهای انگلیسی(SPR) و درگیری آباده، علت شکست قشقاییها در جنگ با انگلیس، آخرین روزهای جنگ با انگلیس و سرنوشت دردناک مبارزان اشاره دارد.
• فصل هفتم آخرین فصل كتاب نیز نگاهی است به مبارزات قشقاییها در اوایل حكومت پهلوی كه با سركوبی آنها خاتمه مییابد. كتاب با عكسهایی از رهبران و سران ایل قشقایی و برخی از سیاستمداران و شاهان قاجار همراه شده و با فهرست منابع و اعلام به پایان میرسد.