- موجودی: موجود
- مدل: 201432 - 27/2
- وزن: 1.00kg
تاریخ فلاسفه اسلام
نویسنده: مرتضی مدرسی چهاردهی
ناشر: علمی
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 575
اندازه کتاب: رقعی گالینگور - سال انتشار: 1363 - دوره چاپ: 2
کمیاب - کیفیت : نو ؛ لبه بیرونی کتاب مهر دارد
مروری بر کتاب
کتاب شامل معرفی فیلسوفان اسلامی به همراه معرفی اجمالی هریک و داستانی مرتبط با آنان است
ارزش هر اندیشهای بستگی بدوام و بقای تاثیر آن دارد بزرگان جهان آثاری از خود بیادگار گذاشته و جهانی را تحت تاثیر افکار خود گرفتهاند نفوذ فکری و اندیشه برخی از آنان بمرور زمان کم شده و یا از بین رفته است و یا گاهگاهی در دسترس محققان قرار گرفته و مطالب و موضوعات آنان را مورد بررسی و تحقیق و انتقاد و بحث و مذاکره قرار دادهاند ولی قسمتی از آثار وجود دارد که از این قاعده کلی مستثنی و با بعد زمان ارزش بیشتری پیدا کرده است.
علماء و ناصر الدین شاه
گویند ناصر الدین شاه قاجار نسبت بدانشمندان و علماء روحانی که براستی از هوی و هوس دور بودند احترام و ارزش میگذاشت و گاه بخانه و یا حجره آنان میرفت و احوال ایشان را جویا میشد.چنانکه در مدرسه نزد میرزا ابو الحسن جلوه حکیم معروف رفت و در سفرها بخانه دانشمندان بزرک روحانی میشتافت و در رشت بخانه آقا شیخ جواد مجتهد رشتی رفت که داستانهایش هنوز بر سر زبانهاست ...
قدما برای هر یک از علوم مدونه، سه عنصر اساسی ذکر کرده اند که به ترتیب عبارتند از: «موضوع، مسائل و مبادی». برای تشکیل برهان و اثبات مسائل در هر یک از علوم «مبادی» سهم عمده ای را به عهده دارند، ولی هنوز معلوم نیست برخی قواعد که زیر بنای بسیاری از مسایل در هر یک از علوم واقع می شوند، از اقسام مبادی علم به شمار میآیند یا نه؟ بنابراین، قواعد هم می توانند از اقسام مبادی به شمار آیند و هم می توانند در ردیف «مسایل» قرار گیرند. برخی از فقها با توجه به آنچه ذکر شد، کوشیده اند این گونه قواعد را از سایر مسایل فقهی جدا سازند و آن ها را در یک مجموعه گردآورند، مانند «قاعده لا ضرر» و «قاعده قرعه».