- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 135335 - 63/4
- وزن: 1.00kg
- UPC: 86 = 100
تاریخ عقاید و مکتب های سیاسی
نویسنده: گاستون بوتو
مترجم: حسین شهیدزاده
ناشر: مروارید
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 499
اندازه کتاب: وزیری گالینگور روکشدار - سال انتشار: 1377 - دوره چاپ: 3
کمیاب - کیفیت :
مروری بر کتاب
از عهد باستان تا امروز
کتاب حاضر درباره اندیشه سیاسی فیلسوفان غربی از «افلاطون» تا «هابرماس» نوشته شده است. در این بررسی بسیاری از مسائل ایدئولوژیکی اندیشمندان سیاسی یونان بوستان مطالعه و ایدئولوژیهای جدید سیاسی در دولتهای بزرگی چون: اسکندر کبیر، امپراتوری رُم و… شرح داده شده است و نیز چند ویژگی مهم تحولات اجتماعی دوران میانه قرن پنجم تا سیزدهم م با تحلیل فلسفه «توماس آکونیاس ایتالیایی» توضیح داده شده است.
همچنین در کتاب درباره فروپاشی روابط فئودالی در قرن پانزدهم و شانزدهم اطلاعاتی ارائه و درباره یکی از جدال انگیزترین چهرههای تاریخ عقاید سیاسی یعنی «ماکیاولی» مطالبی آورده شده است. در ادامه آرا و خطابهها و عقاید «فوتسه» که وجوه اشتراک زیادی با عرفان دارد، تحلیل و با بیان تضادهای آشکار ایدئولوژیک در سده هفدهم وارد مبحث رشد و تحول آرای سیاسی از قرن هجدهم تا نوزدهم شده و در این مسیر آرای «ژان ژاک روسو» با اندیشمندان سیاسی عصر روشنگری مقایسه گردیده است.
در پایان ضمن پرداختن به ایدئولوژیهای سیاسی مدرن: «کنسرواتیسم (محافظهکاری) لیبرالیسم، سوسیالیسم، مارکسیسم، آنارشیسم، ناشیسم و نازیسم و کمونیسم، علل سقوط کمونیسم بررسی و ایدئولوژی «نئوکنسرواتیسم» با معرفی برجستهترین عضو این مکتب یعنی «ایرونیگ کریستول»، تبیین گردیده است.
شیوه ای را که گانتا نو موسکا در تالیف این کتاب بکار برده و روحیه انتقادی عمیقی را که از آن بر خوردار بوده است بسیار ستایش می کنم.کتاب او دقیق ترین اثری است که در این زمینه نگارش یافته است. در مورد هر عقیده سیاسی ، وی محیطی را که آن عقیده در آن ساخته و پرداخته شده و طرز تفکری که حاکم بر زمان تولد و تکوین این نظرات بوده مورد توجه قرار داده است. به این جهت کتاب او یک فلسفه حقیقی تاریخ سیاسی اجتماعات بشری از کهن ترین تا مدرن ترین آنهاست.
آقای موسکا به عنوان فیلسوف تاریخ دارای نبوغ ایجاز و هنر عاری کردن حوادث اصلی و گرایشهای بزرگ از وقایع اتفاقی و حدسیات بود به عنوان فیلسوف به طور کلی این هنر را داشت که ارتباط بین اندیشه ها را پیدا کند، با هوشیاری و دقت، نظریات و عقاید را مورد تحلیل قرار دهد و روابط میان آنها را خواه از لحاظ روانشناسی و خواه از نظر اقتصادی و فنی نمایان سازد.
دکتر گاستون بو تو